Metodologia de clasificare a padurilor virgine se afla in lucru la Ministerul Mediului


Intră acum și în grupul de

„La Ministerul Mediului se lucrează la o metodologie pentru stabilirea criteriilor de clasificare a pădurilor virgine”, a declarat joi, la Gura Humorului, directorul general al RNP Romsilva, Valerian Solovăstru. Potrivit acestuia, protejarea pădurilor virgine este o temă sensibilă, iar campaniile pentru apărarea acestor păduri au fost făcute mai mult cu sufletul şi mai puţin tehnic.

Solovăstru a spus într-o conferinţă de presă că din cele 3,45 de milioane de hectare de pădure de stat administrate de RNP Romsilva, pe 800.000 de hectare sunt păduri în care nu se intervine deloc, principala cauză fiind lipsa accesului în zonă. „Sunt păduri protejate pentru că sunt inaccesibile”, a arătat Solovăstru. El a menţionat că RNP Romsilva realizează producţia de pe o suprafaţă totală de 1,6 milioane de hectare.

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Cristian Apostol, a declarat că la mijlocul anului 2012 va fi finalizat inventarul fondului forestier, activitate care a durat patru ani. El a spus că de 30 de ani nu a mai fost făcut un asemenea inventar.


Intră acum și în grupul de