Numarul spargerilor de locuinte a crescut alarmant inainte de sarbatori


Intră acum și în grupul de

Ultima perioadă de timp a adus pe raza judeţului Suceava şi o creştere alarmantă a cazurilor de spargeri date la locuinţe particulare. Dacă până acum vizate erau casele aflate în construcţie, de unde hoţii plecau cu tot ce puteau lua după ei, mai nou, sunt vizate apartamentele în care se caută bani, bijuterii şi produsele electronice.

Poliţiştii suceveni sunt asaltaţi zilnic de sesizări în care locuitorii judeţului se plâng de faptul că în lipsa lor de acasă persoane necunoscute intră în locuinţă prin diferite metode şi pleacă cu bunurile amintite fără ca cineva să îi observe sau să audă ceva.

Două astfel de incidente, în care valoarea prăzii spărgătorilor atinge sume importante, au avut loc doar pe parcursul zilei de miercuri. Primul a venit în jurul orelor 14:00 când polițiștii Compartimentului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului s-au sesizat despre comiterea unei infracţiuni de furt dintr-o locuinţă particulară aparţinând unui bărbat de 47 de ani, faptă care însă nu a fost reclamată de parte vătămată.

Potrivit datelor oferite de IPJ Suceava, „organele de ordine au luat legătura cu partea vătămată care confirmă lipsa din locuinţă a 15000 de lei şi 400 de euro, stabilindu-se că autorul a pătruns prin folosirea cheii de acces în locuinţă pe care partea vătămată o ascunsese pe pervazul unui geam”.

Principalul suspect a fost identificat în persoana unui tânăr de 17 ani din C-lung Moldovenesc, locuind fără forme legale în Gura Humorului, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale și recuperarea prejudiciului.

Cel de-al doilea incident a venit odată cu întunericul când în jurul orei 21:00, prin numărul de urgenţă 112, o persoană de sex masculin de 36 ani, din municipiul Suceava a sesizat poliția despre faptul că pe parcursul după-amiezii aceleaşi zile, persoane necunoscute au pătruns în casa sa prin spargerea sticlei unui geam termopan şi i-au sustras bijuterii din aur şi bani în valoare totală de 65.000 lei.

„Cercetările sunt continuate în acest caz sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului”, ne-a mai comunicat Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de