Intră acum și în grupul de
În perioada 21-25 mai 2025, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” din Suceava a găzduit etapa națională a Olimpiadei Interdisciplinare „Cultură și spiritualitate românească” (limba și literatura română și religie), organizată de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în colaborare cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Competiția, inclusă în calendarul Ministerului Educației, a reunit 296 de elevi din clasele V-VIII din toate județele țării și Municipiul București, sub binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic.

Olimpiada a promovat excelența în valorificarea elementelor de antropologie culturală, punând în lumină competențele elevilor în analiza textelor literare și nonliterare cu tematică sacră, corelate cu valorile estetice: bine, frumos, adevăr. Participanții au demonstrat abilități remarcabile de documentare, lectură și interpretare.
Festivitatea de premiere a avut loc sâmbătă, 24 mai 2025, în Aula Magna a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. Elevii au fost recompensați cu premii I, II, III și mențiuni din partea Ministerului Educației, Diplome și Medalii „Anului omagial al Centenarului Patriarhiei Române” pentru primii trei clasați la fiecare nivel, precum și 65 de premii speciale „Sfântul Ierarh Dosoftei, Mitropolitul Moldovei”.
Toți cei 296 de participanți au primit Diploma „Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” și pachete de cărți, iar 45 de profesori însoțitori au fost, de asemenea, distinși cu diplome și cărți. Premiile valorice au fost susținute de Mănăstirea Putna, Protopopiatul Suceava I, Mănăstirile Cămârzani și Dragomirna, Parohia „Sfântul Ilie” Rădăuți și profesori din județul Suceava.
Elevii suceveni au obținut rezultate notabile:
- Mențiune: Anamaria Burac (cl. a V-a, Școala Gimnazială Măriței), coord. prof. Ionela Arganișciuc și prof. George Galan;
- Mențiune: Andreea-Iustina Podaru (cl. a VI-a, Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava), coord. prof. Angela-Brîndușa Zegrea și prof. Irina Buta;
- Mențiune: Cristina Radion (cl. a VII-a, Școala Gimnazială Manolea), coord. prof. Doina Flămîndu și prof. Iulian Popa;
- Premiu special „Sfântul Ierarh Dosoftei”: Nicolaie Prigoreanu (cl. a VIII-a, Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava), coord. prof. Ana Paula Nastase și prof. Mihaela Căpitan.
Toți elevii suceveni au primit și Diploma „Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” pentru promovarea valorilor spirituale și culturale. Lotul a fost coordonat de prof. Mihaela Acatrinei, prof. Cristian Gorcea și prof. Daniela Ceredeev, însoțiți de prof. Iulian Popa.
Intră acum și în grupul de