Sucevenii nu se invata minte! Inca o batrana a fost inselata prin metoda „cetatenilor straini cu probleme la spital”


Intră acum și în grupul de

Numeroasele apeluri făcute de organele de ordine la adresa sucevenilor pentru a fi mai precauţi cu privire la persoanele străine care le solicită ajutorul au trecut pur şi simplu pe lângă urechile multor locuitori.

După numeroase cazuri de înşelăciuni înregistrate pe parcursul anului trecut, 2012 a adus deja prima sesizare pe adresa poliţiştilor.

Este vorba despre o bătrână de 73 de ani din municipiul reşedinţă de judeţ care a rămas fără toţi banii pe care îi avea crezând că face un bine.

Potrivit informaţiilor oferite de IPJ Suceava, femeia a fost înşelată de trei persoane necunoscute cu suma de 900 de lei sâmbătă după-amiază când victima se afla în staţia de autobuz de la Grupul Şcolar nr.2.

„În timp ce aştepta mijlocul de transport bătrâna a fost acostată de trei persoane, un bărbat şi două femei, ce se deplasau cu un autoturism de culoare neagră şi care i-au solicitat să le indice zona în care se află spitalul judeţean. Ulterior, în urma insistenţelor şi motivând că sunt cetăţeni unguri şi au un coleg internat în spital, victimă a unui accident rutier, aceştia au convins-o pe reclamantă să-i însoţească şi s-au deplasat cu autoturismul în zona spitalului” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu.

Aici spectacolul a continuat pentru a impresiona victima iar în urma unei convorbiri telefonice una dintre persoane i-a solicitat bătrânei, aproape cu lacrimi în ochi, un împrumut în lei, pretinzând că ar trebui să plătească operaţia persoanei internate, iar ei nu au bani româneşti.

„Împreună s-au deplasat la domiciliul reclamantei, de unde aceasta a luat suma de 100 lei şi ulterior la un bancomat, de unde bătrâna a retras suma de 800 lei, bani pe care i-a înmânat celor trei persoane, primind ca şi garanţie o geantă în care aceştia au asigurat-o că se află o sumă foarte mare de bani în valută”, ne-a mai spus insp. Ionuţ Epureanu.

După ce au primit banii cele trei persoane au condus femeia înapoi la domiciliul ei şi i-au promis că se vor întoarce după două ore şi vor restitui banii însă bine-nţeles că acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Când victima s-a uitat în geanta ce trebuia să fie plină cu valută bătrâna a găsit doar mai multe coli de hârtie. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „înşelăciune”, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.


Intră acum și în grupul de