Concurs de schi pentru copii pe partia Soimul din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Pârtia Şoimul, situată în zona de agrement Ariniş din Gura Humorului, va găzdui sâmbătă, 21 ianuarie 2012, un concurs de schi pentru copii, anunţă Ionela Ghisovan, reprezentant al Departamentului de Marketing din cadrul Direcţiei de Servicii Publice-Primăria Gura Humorului.

Potrivit acesteia, competiţia va avea loc între orele 14.00-17.00 şi se va desfăşura sub stricta coordonare a Şcolii de Schi din Gura Humorului.

“In sezonul trecut aceste concursuri au atras mulţi copii din localitate şi împrejurimi. Datorită acestui interes, ne-am gândit să popularizăm în continuare aceste concursuri de schi pentru copii”, a precizat Ionela Ghisovan.

Ea a mai menţionat că programul concursului va fi completat de acţiuni dedicate celor mici : carnaval, aruncări cu bulgări la ţintă, fotbal/hochei cu măturoaie, concursuri de viteză cu clăpari şi multe altele.

“Pe pârtie sunt aşteptaţi schiori din toată zona care să profite de zăpada perfectă şi muzica de calitate”, a mai adăugat reprezentantul Departamentului de Marketing din cadrul Direcţiei de Servicii Publice-Primăria Gura Humorului.

Pârtia Şoimul din Gura Humorului a fost înaugurată în februarie 2010 şi are grad de dificultate mediu-dificil. Întregul proiect de reabilitare şi modernizare a zonei Ariniş din oraş s-a ridicat la 11 milioane de euro.

Pârtia este dotată cu cinci tunuri de zăpadă, o maşină de bătut zăpada, telescaun pe o lungime de 1.330 metri, sistem electronic de bileterie şi instalaţie de iluminat. Pârtia a fost proiectată la nivel mediu, dar la omologare s-a constatat că este medie-dificilă, partea finală a pârtiei fiind şi cea mai spectaculoasă.

Pârtia de schi are o lungime de 1.478 de metri şi o diferenţă de nivel de 283 de metri, cu o înclinare medie de 19,7 la sută, având o capacitate de primire optimă de 873 de schiori pe zi.

Pentru cei care doresc să înveţe să schieze, aceasta se poate face în partea superioară a pârtiei.


Intră acum și în grupul de