Inselat cu peste 8.000 de lei de un tanar care i-a promis o afacere buna


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 29 de ani din localitatea Burla, judeţul Suceava, a fost atât de credul încât a pierdut peste 80 de milioane de lei vechi crezând că face o afacere profitabilă. Victima a fost înşelată de un alt tânăr pe care îl ştia doar din vedere şi care i-a promis că îi face rost de materiale de construcţii la un preţ foarte bun.

„Cu ocazia verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că reclamantul îl cunoştea pe făptuitor din vedere, s-au întâlnit de mai multe ori în zona centrală a municipiului Suceava şi i-a spus că are nevoie de materiale de construcţie, întrucât îşi construieşte o casă, iar acesta l-a convins că are cunoştinţe şi poate să le procure la un preţ convenabil”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu.

Pe parcursul zilei de vineri, cei doi s-au întâlnit din nou, tânărul păcălit i-a dat celuilalt 3.400 de lei, iar în urma înţelegerii avute, marţi în jurul orelor 10:00, cei doi s-au întâlnit în zona centrală a municipiului Suceava şi cu un autoturism, s-au deplasat în municipiul Fălticeni pentru a ridica marfa.

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, pe drum, victima i-a mai dat celuilalt tânăr încă 4.700 lei, iar în municipiul Fălticeni, la indicaţia acestuia au oprit în zona centrală şi sub pretextul că merge să discute cu furnizorul, făptuitorul a ieşit din maşină, a dispărut printre blocuri, fără a mai putea fi văzut sau contactat pe telefonul mobil.

„Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Investigaţii Criminale Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în vederea identificării autorului şi recuperării prejudiciului”, a conchis Ionuţ Epureanu.


Intră acum și în grupul de