De „Ziua Europei”, 17 suceveni au fost distinsi cu titlul de „Cetatean de onoare” al municipiului. Vezi aici despre cine este vorba (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

De “Ziua Europei”, “Generaţia de aur” a medicilor suceveni, profesori şi foşti deţinuţi politici au fost recompensaţi cu diploma de “Cetăţean de Onoare al Sucevei”, în cadrul unui eveniment special conceput pentru acest moment, de către oficialităţile Sucevene.

Manifestarea a avut loc miercuri seară, în Sala mare a Casei de Cultură, care a devenit neîncăpătoare pentru cei peste 700 de suceveni, rude şi prieteni ai laureaţilor, care au venit să îşi susţină apropiaţii. Seara a debutat cu un spectacolul extraordinar intitulat “Din Banat în Bucovina”, susţinut de ansamblurile folclorice „Arcanul” USV şi „Doina Timişului”.

După suita de dansuri bănăţene şi olteneşti, publicul prezent în sală s-a delectat cu mult aşteptatul moment la care cei mai valoroşi suceveni, oamenii care au făcut performanţă ani la rând în domeniile în care activează, cei care şi-au sacrificat de multe ori timpul liber pentru a salva vieţi, pentru a lupta pentru apărarea valorilor morale şi a drepturilor civice, au fost recompensaţi cu onorificul titlu. Diplomele au fost înmânate în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, de către primarul Sucevei, Ion Lungu, care a apreciat: „Să cinstim aşa cum se cuvine personalităţile oraşului nostru, oameni care ne fac cinste, care trăiesc şi gândesc în stil european sau care au fost deportaţi şi s-au jertfit pentru ca să fim noi astăzi cetăţeni ai UE”.

Au urcat pe rând pe scenă, nouă cunoscuţi medici suceveni, oameni de elită, reprezentanţi ai “generaţiei de aur”, care activează în cadrul Spitalului Judeţean Suceava, anume: Elena Ganea Motan, Nicolae Dobromir, Sorin Hâncu, Mihai Creţeanu, Mihai Ardeleanu, Cristian Irimie, Dorin Stănescu, Gheorghe Ţeudan şi Ioan Ieţcu. Fiecăruia i s-a înmânat diploma de “Cetăţean de Onoare a Sucevei”, iar la final, doctorul Ioan Ieţcu a ţinut o cuvântare în numele tuturor.

Deopotrivă, au primit acest titlu onorific şi stomatologul Traian Căldare (recompensat pentru implicarea sa în activitatea sportivă), dr. ing. Dorel Cernomazu, de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, (autor a 230 de invenţii, din care 153 au fost brevetate), alături de foştii deţinuţi politici: Vasile Pânzariu, Filaret Toma, Alecsandru Jaucă, Mihai C. Mârza şi Aurel Nichiforeanu şi Mircea Hariton, care au avut de îndurat chinul deportării.

Evenimentul s-a încheiat cu un lung şir de aplauze oferite din inimă celor care fac cinste oraşului Suceava.


Intră acum și în grupul de