Intorsi acasa, jandarmii suceveni plecati in misiunea NATO din Afganistan au fost decorati de ministrul Ioan Rus (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Întorşi cu bine acasă, jandarmii care au participat la misiunea de instruire a forţelor de ordine publică din Afganistan – NATO Training Mission, şi care s-au aflat sub conducerea suceveanului, mr. Gabriel Ignia, au primit distincţii pentru activitatea desfăşurată în cadrul misiunii internaţionale, de la ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus.

Ceremonia decorării jandarmilor avut loc vineri la sediul ministerului, şeful instituţiei felicitându-i pentru modul exemplar în care şi-au reprezentat ţara, subliniind că participarea acestora la misiunea de instruire a forţelor de ordine publică din Afganistan reprezintă, dincolo de îndeplinirea angajamentelor României faţă de instituţiile internaţionale, o misiune în care au reprezentat valorile poporului român. “Bine aţi revenit acasă şi felicitări pentru modul exemplar în care v-aţi îndeplinit îndatoririle. Sunt mândru de dumneavoastră”, a declarat ministrul Ioan Rus.

La rândul său, comandantul contingentului de jandarmi, mr. Gabriel Ignia, a mulţumit conducerii Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru sprijinul constant acordat în desfăşurarea activităţii şi a oferit ministrului Ioan Rus daruri simbolice, reprezentative pentru participanţii la misiune.

Pentru profesionalismul cu care şi-au desfăşurat activitatea în teatrul de operaţii din Afganistan, jandarmilor le-a fost decernată bareta „distincţia de serviciu pentru misiuni în străinătate” la ceremonial participând şi reprezentanţi ai conducerii MAI, precum şi ai structurilor subordonate.

Potrivit Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, 66 de jandarmi participă la misiunea de instruire NATO – Training Mission a forţelor de ordine publică din Afganistan având ca misiuni pregătirea poliţiştilor afgani pentru prevenirea şi aplanarea conflictelor, instruirea privind procedeele folosite pe timpul desfăşurării misiunilor de ordine publică şi utilizarea armamentului din dotare.

La comanda celui de-al doilea detaşament de jandarmi ce a executat misiuni în Afganistan, începând cu luna noiembrie 2011, s-a aflat mr. Gabriel Ignia, ofiţer în cadrul IJJ Suceava. Potrivit Compartimentului de informare publică din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, originar din Fălticeni, ofiţerul în vârstă de 37 de ani nu s-a aflat pentru prima dată într-un teatru de operaţii din străinătate. În urma selecţiilor efectuate la nivelul Jandarmeriei Române, în perioada decembrie 2009 – iunie 2010, acesta a participat la misiuni desfăşurate în cadrul forţei speciale de poliţie EULEX în Kosovo, fiind ofiţer în statul major al detaşamentului de jandarmi dislocat în provincie.


Intră acum și în grupul de