Si-au pierdut toata agoniseala de o viata, in urma unui incendiu izbucnit, aproape de miezul noptii, in localitatea Salcea, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Au rămas doar cu hainele de pe ei, după ce un adevărat pârjol izbucnit aproape de miezul nopţii de joi spre vineri a transformat o gospodărie întreagă din localitatea Salcea, judeţul Suceava, într-un morman uriaş de cenuşă.

Potrivit datelor obţinute de la purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.maj. Alin Găleată, incendiul a izbucnit în jurul orelor 23:30, Detaşamentul de pompieri Suceava intervenimd cu nu mai puţin de patru autospeciale, militarilor sărindu-le în ajutor încă două autospeciale, de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dumbrăveni şi de la Aeroportul Salcea.

Până la sosirea pompierilor, flăcările înghiţiseră deja întreaga gospodărie deţinută de doi coproprietari existând oricând pericolul de propagare la alte două locuinţe aflate în vecinătate.

În ciuda intervenţiei prompte a pompierilor, au ars acoperişul casei de locuit, bucătăria de vară, şura pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, adăpostul de animale în care au pierit şi 80 de păsări şi un porc, două garaje aflate în curte, obiectele de mobilier din casă, bunuri de uz casnic, actele personale şi ale unei societăţi comerciale, circa trei tone cereale, un metru cub cherestea şi alte bunuri gospodăreşti.

Flăcările nu au putut fi oprite înainte de a se extinde şi la una din locuinţele învecinate unde au transformat în scrum o magazie, acoperişul bucătăriei de vară şi un garaj pe o suprafaţă de 50 de mp.

„Pe timpul incendiului, soţia unuia dintre coproprietari, în vârstă de 58 de ani, a suferit arsuri de gr. II şi III la nivelul feţei şi la mâna dreaptă, iar după acordarea primului ajutor medical, victima a fost transportată la spital pentru tratament de specialitate”, ne-a declarat plt.maj. Alin Găleată.

După aproape patru ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost stins, primele cercetări stabilind că totul a pornit din cauza jarului sau a unor scântei, provenite dintr-o sobă fără acumulare de căldură, purtate de vânt şi căzute pe materiale combustibile.


Intră acum și în grupul de