Spitalizarea bolnavilor de meningita din judetul Suceava a costat 185.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Costurile de spitalizare a bolnavilor de meningită din judeţul Suceava, se ridică, până în prezent la 185.000 de lei, informează Prefectura Suceava, într-un comunicat de presă. Potrivit sursei citate, cazurile de îmbolnăvire de meningită provin dintr-un număr de 42 localităţi de pe raza judeţului Suceava dar repartiţia lor numerică indică faptul că 42 % dintre acestea sunt din municipiul Suceava.

În total au fost investigaţi virusologic prin tehnica de izolare/identificare enterovirusuri (recomandată şi acceptată de OMS) 66 pacienţi, prin trimiterea de probe biologice către Institutul Cantacuzino Bucureşti, la 27 dintre aceştia rezultatele fiind pozitive pentru enterovirusuri (Coxsackie B2). Demonstrarea etiologiei enterovirale a fost importantă pentru specialiştii din sănatatea publică în vederea structurării specifice a măsurilor de control a transmiterii şi mai puţin importantă pentru clinicieni, se precizează în raportul DSP Suceava.

Costurile investigaţiilor de laborator au fost suportate de către DSP Suceava din fondurile Programelor Naţionale de Sănătate se ridică la peste 8.500 lei. Costul mediu pe bolnav internat a fost de 800 lei, costurile totale de spitalizare ridicându-se, până în prezent, la suma de aproximativ 185.000 lei. Au fost distribuite de către DSP Suceava către unităţile de învăţământ, cabinete şcolare şi cabinete ale medicilor de familie dezinfectanţi, în valoare de peste 13.200 lei.

“În ceea priveşte evoluţia situaţiei epidemiologice din judeţul nostru va fi în continuare atent monitorizată de către autorităţile sanitare în colaborare cu cele ale administraţiei publice judeţene”, a declarat Florin Sinescu prefectul judeţului Suceava.


Intră acum și în grupul de