Autoritatile sucevene se gandesc la posibilitatea infiintarii unui heliport in incinta Spitalului Judetean (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a efectuat vineri, o vizită de lucru la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi la centrul SMURD de la nivelul ISU “Bucovina” Suceava.

În urma discuţiilor purtate de acesta cu conducerile instituţiilor şi cu autorităţile judeţene s-a desprins ideea necesităţii dezvoltării sistemului de transport medical aerian, având în vedere întinderea judeţului Suceava şi complexitatea lui geografică.

Mai mult, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la finele vizitei ministrului subsecretar de stat, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a afirmat intenţia conducerii administrative a judeţului de a dezvolta mai multe heliporturi pe raza judeţului, iar unul dintre ele să fie realizat chiar în incinta Spitalului “Sf. Ioan cel Nou”, care să fie balizat corespunzător pentru a putea fi asigurat transportul bolnavilor în caz de necesitate şi pe timpul nopţii.

“Am vorbit şi deja suntem în execuţie cu un plan de măsuri, astfel încât ceea ce înseamnă zonă portuară din judeţul Suceava incluzând aici Aeroportul Salcea, Aerodromul de la Floreni, iar în măsura în care există deschidere şi Aerodromul cu pista renovată de la Frătăuţii Vechi să le putem folosi prin balizarea corespunzătoare pentru transportul aerian al pacienţilor cu avionul specializat achiziţionat de SMURD pe parcursul acestui an. Totodată, ne dorim realizarea câtorva puncte heliport pe raza judeţului, iar unul să funcţioneze chiar în incinta Spitalului de Urgenţă, exact în ideea de a reduce timpii de deplasare în cazul unor cazuri dificile ce privesc salvarea de vieţi omeneşti”, a declarat Cătălin Nechifor.


Intră acum și în grupul de