Manastirea „Sfantul Mina” din Suceava furata de 300 de kilograme de cupru


Intră acum și în grupul de

Sâmbătă după amiază lucrătorii Postului de poliție Forăști s-au sesizat despre faptul că în săptămâna anterioară persoane necunoscute au sustras din incinta Mănăstirii ”Sfântul Mina” din judeţul Suceava cantitatea de aproximativ de 300 kg de cupru, în valoare de circa 60 de milioane de lei vechi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu, în urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit că întreaga cantitate de cupru furată s-ar afla la locuinţa unui bărbat de 40 de ani din oraşul Târgu Neamț, judeţul Neamţ.

Astfel, în baza autorizației de percheziție emisă de Judecătoria Fălticeni, echipa operativă din cadrul Poliției municipiului Fălticeni împreună cu lucrători din cadrul Poliției Tg. Neamț au efectuat sâmbătă o percheziție la domiciliul bărbatului dar surpriză, „nu s-au găsit bunuri sau valori care să facă obiectul cercetărilor dosarului penal aflat în lucru”.

Cu toate acestea organele de poliţie au continuat cercetările şi ulterior au identificat în trafic un autoturism cu remorcă condus chiar de bărbatul acasă la care s-a făcut percheziţia, în care se aflau mai multe piese din alamă și deșeuri din cupru, pentru care omul nu a putut prezenta documente de proveniență, fapt pentru care s-a procedat la ridicarea acestora.

„În prezența angajaților de la Mănăstirea ”Sfântul Mina”, bunurile au fost identificate ca fiind cele sustrase, fiind predate acestora pe bază de dovadă” a mai declarat Ionuţ Epureanu.

Ancheta derulată a stabilit până la urmă că autorii furtului de la lăcaşul de cult sunt atât bărbatul de 40 de ani cât şi trei tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, toţi din aceaşi localitate, prejudiciul fiind recuperat în proporție de 75%.


Intră acum și în grupul de