Centrul de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala, inaugurat la Spitalul Judetean Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Spital

Centrul de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională Med New Life Bucureşti a inaugurat vineri, 18 ianuarie 2013, Centrul de Cardiologie şi Radiologie Intervenţională din Suceava, proiect în parteneriat public privat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” (SJU) Suceava, realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava. Investiţia în acest centru, situat în incinta SJU Suceava,  se ridică la peste un milion de euro.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Rîmbu, ideea înfiinţării acestui centru a  pornit de la şeful Secţiei de Cardiologie din cadrul spitalului sucevean, dr. Mihai Creţeanu. “Ideea a căpătat contur în luna martie a anului 2011 prin prezentarea unui raport amănunţit documentat de către domnul dr. Creţeanu, urmând a fi adoptat apoi de către conducerea spitalului şi prezentat conducerii Consiliului Judeţean Suceava, dat fiind faptul că era vorba ca spitalul să pună la dispoziţie 160 de metri pătraţi şi a utilităţilor necesare funcţionării aparaturii. Investiţia în aparatură medicală şi specialişti aparţine investitorului privat. Iniţiativa noastră a fost aprobată în data de 30 martie 2011”, a declarat Rîmbu.

Prezent la eveniment, prefectul Sucevei, Florin Sinescu, a vorbit despre parteneriatul public-privat dintre SJU Suceava şi Med New Life, dar şi despre cele două sisteme de sănătate, public şi privat, despre care a subliniat că în niciun caz nu sunt sisteme concurente, ci complementare. “Cred că această investiţie este binevenită în judeţul Suceava. Din statisticile pe care le avem, bolile inimii reprezintă o problemă importantă la nivelul României şi de aceea cred că parteneriatul de la Suceava va rezolva cât se poate de mult situaţiile care vor apărea la nivelul judeţului. Cu siguranţă gradul de satisfacere al clientului va creşte foarte mult”, a spus Sinescu.

La inaugurarea centrului de la Suceava au fost prezente personalităţi din lumea medicală, medici şefi de secţie şi medici specialişti din Bucureşti, Buzău, Iaşi, Piatra Neamţ, Tîrgu Neamţ, Roman, Botoşani, Dorohoi, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Vatra Dornei, Rădăuţi, Fălticeni.

Centrul medical Med New Life Bucureşti a adus la Suceava două angiografe, unul pentru proceduri de radiologie, iar celălalt în exclusivitate pentru cardiologie intervenţională.

Totodată, acest centru vine în sprijinul pacienţilor suceveni şi din teritoriu cu un program de gardă 24 din 24 de ore. “Din data de 14 octombrie 2012 (data primului infarct consemnat şi realizat cu succes) până în prezent, Centrul de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională Med New Life Suceava numără 130 de cazuri (mai mult de jumătate au fost infarcte acute) printre pacienţii suceveni numărându-se şi pacienţi din oraşele: Câmpulung, Gura Humorului, Fălticeni, Siret, Vatra Dornei, Botoşani, Dorohoi, Fălticeni, Rădăuţi, cu ale căror spitale s-a început deja o colaborare pe acest segment”, susţin reprezentanţii centrului de la Suceava.


Intră acum și în grupul de