Spargere de 100 de milioane de lei vechi, dintr-o boxa din municipiul resedinta de judet


Intră acum și în grupul de

Doi tineri, unul de 27 de ani din municipiul Suceava, iar celălalt de 19 ani din localitatea Siminicea, au spart boxa unui sucevean, de unde au plecat cu bunuri în valoare de peste 100 de milioane de lei vechi. Potrivit datelor puse la dispoziţie de Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, spargerea a avut loc pe parcursul nopţii de duminică spre luni.

„Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au stabilit că la subsolul blocului unde locuieşte, suceveanul are amenajată o boxă într-un spaţiu de 6/4 m, în care deţine bunuri personale şi care este asigurată cu cu lacăt”, ne-au comunicat sursele citate. Acest lucru nu i-a împiedicat pe tineri să sustragă din interior un aparat de sudură, cleşti confecţionaţi din fier cornier, o trusă cu rotopercutor şi accesorii, trei rotopercutoare, o maşină de găurit, o maşină de găurit rotopercutor, două aparate flex, mai multe piese de feronerie, coturi şi conectori pentru instalaţiile de apă, toate din cupru, precum şi alte obiecte de diferite forme şi măriri confecţionate din bronz.

„Cei doi intenționau să valorifice o parte din bunurile sustrase, respectiv obiectele de feronerie, la un centru de colectare al fierului vechi, unde au fost identificați, iar bunurile au fost ridicate și restituite părții vătămate. Fiind audiați cei doi suspecţi au recunoscut comiterea furtului precizând că celelalte bunuri sustrase le-au depozitat la locuința unuia dintre ei unde  au fost identificate și au fost ridicate urmând a fi restituite părții vătămate”, ne-au mai comunicat sursele citate.

Ulterior, s-a luat măsura reţinerii preventive a celor doi tineri pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Judecătoriei Suceava cu propunere de arestare preventivă.


Intră acum și în grupul de