Primarul din Campulung Moldovenesc cere sprijin presedintelui CJ Suceava. Vezi in ce problema (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

partie rarau 3

Finalizarea pârtiei de schi de pe Rarău este importantă atât pentru zona Câmpulung Moldovenesc cât şi pentru judeţul Suceava şi va determina înfiinţarea de noi locuri de muncă, a declarat, marţi, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, în cadrul unei întâlniri organizate de CJ Suceava cu primarii din judeţ.

Edilul-şef câmpulungean a ţinut să sublinieze că la Câmpulung Moldovenesc se înregistrează o situaţie deosebită întrucât nu mai funcţionează nici un agent economic important, iar singurele investiţii sunt în turism.

Negură a menţionat că peste 80 la sută din primul tronson al pârtiei de schi de pe Masivul Rarău este finalizat şi a cerut preşedintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, sprijin ca Ministerul Turismului să asigure finanţarea pentru finalizarea acestei investiţii.

În bugetul pentru anul 2013 nu au fost prevăzute fonduri pentru finanţarea investiţiei de pe Masivul Rarău, iar preşedintele CJ Suceava a evitat să-i dea un răspuns primarului din Câmpulung Moldovenesc.

Pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc, proiect în valoare de 20 de milioane de euro, se construieşte pe versantul nordic al masivului Rarău şi va fi dotată cu utilaje şi utilităţi pentru înzăpezit artificial. Traseul pârtiei de schi va fi începând de la cota 1.564 metri pe o distanţă de 4.200 de metri, până la cota 765 de metri, pe două tronsoane continue, separate doar de gradul de dificultate şi de staţiile de telegondolă. Lăţimea pârtiei variază între 27 de metri la cota de plecare şi ajunge până la 86 de metri în preajma staţiei intermediare a telegondolei. Transportul pe cablu se va face cu sistem de telegondolă cu opt locuri şi se va desfăşura liniar între zona de plecare a pârtiei de schi şi zona de sosire din partea inferioară.

Primul tronson al pârtiei are o lungime de trei kilometri, fiind montată şi instalaţia de cablu, iar cel de-al doilea tronson are o lungime de 1,4 kilometri. Lucrările la această pârtie de schi sunt realizate de un consorţiu de firme din care face parte firma italiană Leitner, furnizor de echipamente de transport pe cablu.

La Câmpulung Moldovenesc s-au investit fonduri şi în modernizarea drumului de acces, realizarea parcării de la baza pârtiei şi la branşamentul electric. Municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost declarat staţiune turistică de interes naţional în anul 2005.


Intră acum și în grupul de