Hotii de fier vechi de la Statia de epurare din Fratautii Vechi au fost identificati


Intră acum și în grupul de

Hotii de fier vechi care au dat iama în Staţia de epurare de pe raza localităţii Frătăuţii Vechi, judeţul Suceava, au fost identificaţi de poliţişti, dar deocamdată, nu s-a reuşit prinderea acestora. Sustragerea mai multor bunuri din Staţia de epurare a avut loc, potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, în perioada 15 – 18 martie, obiectele aparţinând unei societăţi comerciale din Suceava care are deschis un şantier la Staţia din Frătăuţii Vechi.

În urma cercetărilor efectuate şi a unor informaţii obţinute, poliţiştii au surprins miercuri seară, în apropierea cimitirului din comuna Dorneşti, trei persoane care încărcau de zor într-un microbuz, proprietatea unui tânăr de 24 de ani, din comuna Cornu Luncii, circa 650 kg materiale feroase ce proveneau din distrugerea bunurilor sustrase din stația de epurare în construcție.

Materialele au fost achiziţionate de la doi tineri de 18 şi respectiv 21 de ani, ambii din localitatea Dorneşti. Aceştia au transportat marfa la locul de încărcare cu o căruță, dar „în momentul în care polițiștii au ajuns la fața locului, fiind în câmp deschis, cei doi au fugit cu căruța pe câmp, pe teren accidentat și neaccesibil, fără a putea fi urmăriți și prinși. La fața locului s-a dispus scotocirea zonei, ocazie cu care au fost identificate și ridicate două motoare electrice provenite din furt, autorii aruncându-le din căruță în momentul în care au fugit de polițişti”.

Cu ocazia cercetărilor au fost recuperate şi alte bunuri, ce nu pot fi evaluate, având în vedere că autorii furtului le-au dezmembrat şi distrus pentru a fi vândute ca fier vechi.

Conform surselor citate, faţă de tânărul de 24 de ani, s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunii de tăinuire și reținerea sa fiind introdus în arestul IPJ Suceava şi urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă. De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea la sediul Poliției municipiului Rădăuți, în vederea confiscării, a autoturismului acestuia, iar faţă de ceilalţi doi s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, fiind dispuse măsuri  pentru identificarea și reținerea acestora, pentru probarea întregii activități infracționale și recuperarea prejudiciului.


Intră acum și în grupul de