35 de elevi suceveni au fost premiati, de Ziua Internationala a Biodiversitatii, la APM Suceava


Intră acum și în grupul de

Holul central al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Suceava a devenit neîncăpător miercuri, 22 mai 2013, de Ziua Internaţională a Biodiversităţii, cu prilejul premierii celor 35 de elevi suceveni care au contribuit la realizarea expoziţiei de desene pe tema ariilor naturale protejate din Suceava, care a fost vernisată de „Ziua Mondială a Apei”.

Desenele au fost realizate de elevi ai claselor I-VIII Suceava, ai unităţilor de învăţământ din comunele Bosanci şi Moara, dar şi ai eco-şcolilor din municipiul Suceava, pe tema ariilor naturale protejate, expoziţia fiind o etapă a concursului de desene „Valoarea serviciilor ecosistemelor din ariile naturale protejate Fâneţele seculare Ponoare” – comuna Bosanci şi „Fâneţele seculare Frumoasa” – comuna Moara”.

“Lucrările au fost realizate de copii cu vârste cuprinse între 5 si 14 ani. Tema lucrărilor este ecologică şi prezintă simboluri alăturate gen afiş. Lucrările au o cromatică foarte vie, iar mesajul este acela al integrării lor, împreuna cu toate elementele din natură pe care copiii doresc să le găsească într-o armonie perfectă în viaţa aceasta şi în generaţiile care le vor urma. Avem o generaţie mult mai conştientă de nevoia unui mediu curat, care cu siguranţă va acţiona mult mai ferm decât am făcut-o noi, generaţiile adulte acum”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, în urmă cu două luni, prof. Paula Salar, grafician, artist plastic şi fondator al primei şcoli de caricatură din România.

În cadrul manifestării de miercuri, ing. Iluţă Cocriş, din partea APM Suceava le-a vorbit copiilor despre biodiversitate şi despre importanţa acesteia asupra mediului înconjurător.

Fiecare elev a fost premiat cu diplomă şi materiale informative, printre care – Ghidul speciilor şi habitatelor din situl Natura 2000 „Fâneţele seculare Ponoare” şi Ghidul speciilor şi habitatelor din situl Natura 2000 „Fâneţele seculare Ponoare” Frumoasa.

Precizăm că, concursul de desene reprezintă o activitate care face parte din proiectul Conservarea biodiversităţii printr-un management integrat al ariilor protejate „Fâneţele seculare Ponoare” şi „Fâneţele seculare Frumoasa”, cofinanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională şi Guvernul României. Proiectul a fost derulat de Asociaţia Grupul Ecologic de Colaborare – GEC Bucovina, în parteneriat cu APM Suceava.

„Lucrările elevilor vor rămâne expuse la sediul APM Suceava până în data de 5 iunie 2013, atunci când va fi celebrată Ziua Mondială a Mediului. Tot atunci vor fi alese cele mai reprezentative două lucrări care vor fi deveni emblema celor două arii naturale protejate – Ponoare din comuna Bosanci şi Frumoasa din comuna Moara”, a declarat Beatrice Ştefănescu, managerul proiectului.

Potrivit acesteia, selecţia desenelor va fi realizată de o comisie din care fac parte – cinci funcţionari publici din cadrul APM Suceava, doi reprezentanţi din Organizaţia neguvernamentală GEC Bucovina şi doi profesori de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.

Prezentă la eveniment, insp. şcolar Tatiana Vîntur a concluzionat: „Deşi acest an şcolar se apropie de final, educaţia pentru mediu nu va lua vacanţă. Acţiunile vor continua prin participarea la competiţiile naţionale care se vor afla în desfăşurare pe perioada verii, prin şcolile de vară şi prin alte campanii care duc mai departe un comportament civic exersat chiar şi în acest proiect”.

Acţiunea de miercuri s-a finalizat la sediul APM Suceava prin prezentarea activităţilor implementate şi rezultatele obţinute la finalul proiectului.

 


Intră acum și în grupul de