Un deceniu de fair-play la Cupa Interetnica Bucovina (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Cupa Interetnică Bucovina a împlinit pe parcursul weekend-ului vârsta de 10 ani, un deceniu în care toate competiţiile susţinute sub această emblemă s-au derulat de fiecare dată în spiritul fair-play–ului.

 

Anul acesta manifestarea a reunit aproape 200 de competitori, tineri şi adulţi, reprezentanţi ai minorităţilor etnice din judeţul Suceava şi din ţară. Participanţii, mai vechi sau mai noi, s-au întrecut pe terenul de fotbal, în sala de sport dar şi în sala de spectacol, reprezentându-se cât mai bine pe sine şi comunităţile din care provin. “S-a vorbit în multe limbi dar nici un tânăr sau adult n-a rămas neînţeles pentru că s-a vorbit de fapt în limba prieteniei”.

 

Deschiderea oficială a găsit la linia de start 12 echipaje aparţinând comunităţilor ucrainene, poloneze, de ruşi lipoveni, maghiare, rome, italiene şi evreieşti şi bineînţeles echipaje ale gazdelor. Alături de  comunităţile din Bucovina, anul acesta au venit la Suceava şi maghiari din Topliţa şi un grup de tineri ruşi lipoveni din Tulcea.

 

A fost primul an când Consiliul Local Suceava şi Primăria municipiului reşedinţă de judeţ s-au implicat în finanţarea Cupei Interetnice Bucovina. Inedit la ediţia a 10-a a fost şi faptul că manifestarea s-a desfăşoarat prin proiectul „Move Project”, cofinanţat de European Commission’s Agency for Healt and Consumer, aplicantul principal fiind „International Sport and Culture Association” (ISCA) din Danemarca, în parteneriat cu Universitatea „Friedrich Alexander” Erlangen – Nürenberg din Germania. Cofinanţatori pe plan local sunt Primăria Suceava şi Federaţia Sportul pentru Toţi. Parteneri în organizarea acestei manifestări au fost Asociaţia „Intercoolt”, Fundaţia „Ana”, Asociaţia „Juventus”, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Clubul Sportiv Municipal Suceava.


Intră acum și în grupul de