Guvernul ar putea adopta in luna aprilie strategia privind reforma administratie


Intră acum și în grupul de

La conferinta de presa au participat si JONATHAN SCHEELE, seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, MICHAELA MATUELLA si MARTIJN QUINN, reprezentanti ai Comisiei Europene.
Rus aratat ca Proiectul de strategie a reformei administratiei publice a fost dezbatut si in cadrul reuniunii Comitetului informal Uniunea Europeana – Romania privind reforma administratiei publice, care a avut loc, la Bucuresti, marti 16 martie 2004.

In cadrul reuniunii acestui comitet, reprezentantii Comisiei Europene au salutat progresele inregistrate de Romania in elaborarea proiectului de strategie privind reforma administratiei publice, apreciind ca acesta este un document corespunzator, consolidat care poate constitui o baza solida pentru programarea PHARE multianuala 2004-2006.

Ioan Rus a aratat ca strategia de reforma vizeaza trei mari domenii si anume: functia publica, descentralizarea si deconcentrarea serviciilor publice si procesul de formulare a politicilor publice.

Printre masurile semnificative prevazute de strategie se numara: reforma sistemului de salarizare a functionarilor publici care va viza stimularea profesionalismului, transparentei, infiintarea Observatorului Serviciului Public care va asigura o transparenta sporita managementului functiei publice, a neutralitatii politice a functionarilor publici si a respectarii de catre acestia a regimului incompatibilitatilor stabilite prin lege.

In domeniul descentralizarii, proiectul de strategie prevede, ca masuri imediate, adoptarea unei legi cadru privind descentralizarea si a unei legi organice privind institutia prefectului.

Proiectul de strategie urmeaza sa fie adoptat de Guvern in luna aprilie.


Intră acum și în grupul de