Oaspeti de seama, prezenti la sedinta festiva dedicata sarbatoririi a 50 de ani de invatamant superior, la Suceava


Intră acum și în grupul de

PA111379

Aflaţi la Suceava pentru Adunarea generală a Consiliului Naţional al Rectorilor din România, peste 70 de rectori ai universităţilor din ţară şi străinătate, alături de miniştri români, au participat vineri dimineaţă, la şedinţa festivă dedicată sărbătoririi a 50 de ani de învăţământ superior la Suceava.

PA111397

Printre invitaţii de seamă, au fost prezenţi ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie şi ministrul delegat pentru învăţământ superior, Mihnea Costoiu, alături de preşedintele Agenţiei Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), Ioan Curtu şi preşedintele Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean.

Au mai fost invitaţi să ia cuvântul: viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR), Sorin Mihai Cîmpeanu, preşedintele Alma Mater, Anton Hadăr, rectorul Universităţii din Granada, Francisco Gonzales Lodeiro, rectorul Universităţii „Yuriy Fedkovych” Cernăuţi -Ucraina, Stephan Melnichuck, rectorul Universităţii de Stat „Alecu Russo” Bălţi, rectorul Institutului de Învăţământ Superior Suceava, Constantin Corduneanu ş.a.

PA111375Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa a oferit medalii de aur invitaţilor, la ceas aniversar, în semn de mulţumire pentru sprijinul acordat de-a lungul anilor, instituţiei de învăţământ din Suceava.

Reamintim că atât rectorii, cât şi miniştrii vor lua parte la două şedinţe plenare organizate în cadrul Consiliului Naţional al Rectorilor, în care vor fi dezbătute noua metodologie de ierarhizare şi clasificare a universităţilor, modul de finanţare a universităţilor, legea educaţiei naţionale, dar şi metoda de acreditare şi autorizare provizorie a programelor de studii, considerată, în prezent, învechită şi depăşită.

În cadrul unei conferinţe de presă, Valentin Popa a spus că la şedinţele plenare se va discuta şi despre modul în care se realizează practica studenţilor subliniind că ar fi necesare intervale mai mari de timp, de 2-3 luni, pentru desfăşurarea stagiilor de practică, dar şi problema burselor studenţilor pe durata efectuării practicii pentru că, începând din acest an, dacă perioada practicii e diferită de durata semestrului, studenţii nu primesc bursă.

Deopotrivă, la Consiliul Naţional al Rectorilor se va discuta şi problema studenţilor aflaţi în ultimul an de facultate, pentru care ar trebui ca ultimul semestru  să fie destinat practicii şi întocmirii proiectului de licenţă şi să nu se mai facă ore.


Intră acum și în grupul de