Pe mana cui intra intretinerea drumurilor judetene pana in 2017?


Intră acum și în grupul de

O asociere de trei firme se va ocupa în perioada 2013-2017 de întreţinerea şi reparaţia drumurilor judeţene din judeţul Suceava. Preşedintele Consiliul Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a semnat, luni, cu reprezentanţii celor trei firme, contractul multianual pentru întreţinerea şi reparaţia drumurilor judeţene, cu o valoare de 112 milioane de lei fără TVA.

Catalin Nechifor 2

 Potrivit şefului administraţiei judeţene, la licitaţie, au fost depuse cinci oferte, ale unor firme sau asocieri, contractul pentru întreţinerea drumurilor judeţene fiind atribuit asocierii între Big Conf SRL Botoşani, Con Bucovina SA Suceava şi Calcarul SA Pojorâta cu o propunere financiară fără TVA pe unitatea de măsură de 2.693,83 lei.

 Contractul multianual precedent, încheiat de CJ Suceava cu Transporturi Auto SA Botoşani a expirat la începutul acestei luni.

Nechifor a arătat că reţeaua de drumuri judeţene, de aproape 1.200 de kilometri este vastă şi în zone de relief diferite, atât în zonă de câmpie cât şi în cea de dealuri şi munte, cu încă mulţi kilometri de drum pietruit. „Vom avea capacitatea financiară şi tehnică să facem un salt calitativ şi cantitativ”, a spus preşedintele CJ Suceava care a subliniat că obiectivul principal este dezvoltarea reţelei de drumuri judeţene.

Cele trei firme vor acţiona pe câte o zonă a judeţului fiecare, Big Conf în zona Suceava-Fălticeni, Con Bucovina în zona Rădăuţi, iar Calcarul în zona Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei.

 Reprezentantul firmei Big Conf SRL Botoşani, Iulian Conţac, care a reprezentat în ultima perioadă şi firma unchiului său, Constantin Conţac, Transporturi Auto SA Botoşani, a declarat în cadrul conferinţei de presă că are o carte de vizită bună în judeţul Suceava şi că a dovedit că îşi face treaba.

 La rândul său, proprietarul grupului Calcarul, Nicolae Troaşe, a spus că cele trei firme din asociere se vor sprijin reciproc chiar dacă şi-au delimitat zonele unde vor interveni şi a precizat că pentru deszăpezire au utilaje competitive, 8×4, echipate cu lame şi răspânditoare. „Nu ne ia iarna prin surprindere”, a dat asigurări Troaşe.

 În perioada 2010-2013, lucrările de întreţinere şi reparaţii pe drumurile judeţene, precum şi servicii de deszăpezire, în valoare de 100 de milioane de lei, au fost executate de firma Transporturi Auto SA Botoşani, deţinută de Constantin Conţac.


Intră acum și în grupul de