“Zidul Mortii” va fi iluminat pe timp de noapte. Vezi cum va arata zona sensului giratoriu ce se construieste la fata locului


Intră acum și în grupul de

sens giratoriu scheia schita

“Zidul Morţii”, aşa cum a fost supranumit pilonul unui pod al şoselei de centură a municipiului Suceava, după ce în locul respectiv s-au produs mai multe accidente soldate cu patru morţi, va fi iluminat pe timp de noapte, potrivit prefectului Florin Sinescu. În prezent, în zona respectivă se lucrează la construirea unui sens giratoriu în jurul pilonului podului.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat, luni, după ce s-a întâlnit cu reprezentanţi ai mai multor instituţii cu atribuţii în domeniu, că este necesar să fie adoptate măsuri imediate pentru ca prezenţa respectivei biute pe traseul DN 17 să fie bine semnalizată.

 Potrivit prefectului judeţului Suceava vor fi montate în scurt timp benzi rezonatoare pe DN 17 înaintea zonei unde este acest sens giratoriu dinspre Gura Humorului, dar vor fi suplimentate şi lămpile de semnalizare şi vor fi montate benzi reflectorizante pe zid astfel încât acesta să fie cât mai vizibil.

 Sinescu a mai declarat că proiectul actual trebuie modificat şi că respectivul sens giratoriu va trebui iluminat, dar vor fi montaţi stâlpi de iluminat şi pe o parte şi pe alta a bretelelor de acces. El a precizat că reprezentanţi ai E.On au identificat  în zona Vama Veche şi sursa de la care să se asigure alimentarea cu energie electrică, urmând să fie realizată o firidă de unde să fie realizată alimentarea cu electricitate a stâlpilor de iluminat care vor fi montaţi în zonă.

Un tânăr de 21 de ani din comuna suceveană Todireşti a murit, vineri seara, după ce a intrat cu maşina direct în pilonul unui pod de pe şoseaua de centură a municipiului Suceava, poliţiştii stabilind că acesta nu a adaptat viteza la condiţiile de ceaţă densă şi mâzgă pe carosabil.

În noiembrie 2012 un autocamion încărcat cu lemne a intrat, tot în condiţii de ceaţă densă, în acelaşi pilon, iar cele trei persoane aflate în cabină, între care un copil, au murit pe loc.

accident scheia 3

Mai multe persoane s-au mobilizat pe o reţea de socializare şi au anunţat că vor organiza vineri seara un protest în zona respectivă considerând că accidentele au fost provocate pentru că acesta este „singurul zid trântit efectiv în mijlocul unui drum european” şi nu pentru că şoferii nu au adaptat viteza la condiţiile de trafic.

Citeşte mai multe despre acest subiect:

https://www.newsbucovina.ro/actualitate/95353/prefectul-de-suceava-despre-zidul-mortii-singura-solutie-separarea-celor-doua-benzi-si-ocolirea-biutei

https://www.newsbucovina.ro/actualitate/95330/zidul-mortii-de-pe-dn-17-a-mai-facut-o-victima-un-tanar-de-21-de-ani-a-murit-dupa-ce-a-intrat-cu-masina-in-pilonul-podului-soselei-de-ocolirevideo

https://www.newsbucovina.ro/actualitate/46328/doi-adulti-si-un-copil-si-au-pierdut-viata-dupa-un-groaznic-accident-de-circulatie-petrecut-sambata-seara


Intră acum și în grupul de