DSP Suceava nu vrea sa renunte la medicii pensionabili ce nu pot fi inlocuiti

Directorul DSP Suceava, Cristian Irimie a criticat , miercuri, o adresa a Colegiului Medicilor din Romania inaintata acestei institutii in care se precizeaza ca orice aviz emis de structurile centrale sau teritoriale ale CMR privind mentinerea in activitate a medicilor dupa virsta pensionarii isi inceteaza valabilitatea incepind cu 1 iulie 2004.

Irimie a spus ca DSP Suceava a fost avertizata in documentul inaintat de CMR ca va purta “intreaga raspundere” pentru mentinerea in activitate a medicilor pensionabili peste limita prevazuta de Legea 74/1995 , “atit sub aspectul incurajarii practicarii ilicite a medicinei, cit si privitor la posibilele erori profesionale”.

Directorul DSP Suceava a mai spus ca structura teritoriala a CMR, respectiv Colegiul Judetean al Medicilor Suceava a transmis aceasta adresa si medicilor stomatologi care lucreaza in sistem privat, aflati la virsta pensionarii , lucru care nu I se pare normal.

Irimie a spus ca masura adoptata de CMR este una “hei-rupista” apreciind ca a fost comunicata cu intirziere, in conditiile in care termenul de la care intra in vigoare este foarte apropiat pentru organizarea unor concursuri de ocupare a posturilor care ar ramine vacante prin pensionarea medicilor.

El a aratat ca prioritatea DSP Suceava este sa asigure populatiei judetului asistenta medicala , iar daca va pensiona un