Senatorul Mircea Geoana: „Bucovina este unul dintre cele mai puternice branduri europene”


Intră acum și în grupul de

„Bucovina este unul dintre cele mai puternice branduri europene”, a declarat, joi, la Suceava, senatorul PSD Mircea Geoană, care a subliniat că Bucovina are în ea tot ce are Transilvania şi România ca brand. “Şi la titulatura mea oarecum pompoasă pe care o aud, e denumire oficială, dar oarecum pompoasă, de Înalt reprezentat pentru proiecte strategice şi diplomaţie publică, la ultima formulă sunt al dumneavoastră sută la sută în a lucra împreună cu profesionişti în comunicare în a face un brand care să aducă investiţii în turism şi dezvoltare în această perioadă. Bucovina reprezintă o Europă în miniatură. Este multietnică, este multiculturală, este multireligioasă, este superbă. Este păcat să nu facem acest lucru împreună”, a declarat Geoană, arătând că va fi sprijinită promovarea brandului Bucovina pentru atragerea de investiţii în zonă.

geoana, nechifor, ambasador polonia

El a anunţat că împreună cu preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor a stabilit lansarea, în perioada următoare, împreună cu companii europene şi americane, cu firme de consultanţă, a unui forum  patrulater Suceava-Cernăuţi-Chişinău-Iaşi pentru atragerea de proiecte de investiţii în zonă.

Geoană a arătat că în cadrul acestui forum, prin rotaţie, vor fi puse resursele împreună pentru a prezenta ceea ce e mai frumos şi atractiv în cele trei ţări şi în cele patru oraşe.

Senatorul PSD a mai declarat în cadrul întâlnirii cu reprezentanţi ai autorităţilor sucevene, cu ambasadorul Poloniei, consulii generali ai Ucrainei şi României la Suceava şi Cernăuţi şi cu reprezentanţi ai autorităţilor din Cernăuţi, că e nevoie de realizarea unei interconectări pentru transport şi energie cu Ucraina şi Republica Moldova. „Problema cea mai păcătoasă pe care o avem este absenţa infrastructurilor critice care să ne permită conectarea estului şi nordului României de pieţele de la vest şi de la est, de la nord şi de la sud”, a spus Geoană.

 El a subliniat că se va relua o colaborare între ministerele de Transport din România, Ucraina şi Polonia pe coridorul IX care a fost pusă în congelator de europeni din motive strategice pentru că Ucraina era „între ape”. „Astăzi, repornirea coridorului IX este posibilă, e cea mai scurtă cale dintre Istanbul, pe aici, către Lvov, către Marea Baltică şi către Scandinavia şi România trebuie să devină o bornă între nord şi sud. Aceasta ar putea să reprezinte, chiar dacă va dura câţiva ani, unde din cele mai importante evoluţii de natură strategică şi infrastructură critică în această regiune”, a spus Mircea Geoană.

 El a mai spus că va trebui gândită şi interconectivitate între România şi Ucraina şi între România şi Republica Moldova pentru că există fonduri europene pentru tot ceea ce înseamnă conectivitate pe energie şi infrastructuri critice. „Aş vrea să ne uităm pe ce proiecte putem finanţa pe bani proaspeţi, pe bani noi şi România, din păcate, nu are forme de interconectare pe transport multimodal, energie sau gaze naturale ce pot fi finanţate”, a spus Geoană.

 El a mai spus că tot ce înseamnă şosea de centură pe partea pro-occidentală a Mării Negre şi efecte de conectare între Euroregiunea Dunărea de Jos şi Euroregiunea Prutul de Sus va fi sprijinită.


Intră acum și în grupul de