De ce o fi atât de important pentru Gheorghe Flutur să meargă la Bergamo?


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a dezbătut mult timp, în ultima ședință, dacă e sau nu, oportun să se meargă la Bergamo (Italia) cu 41 de oameni, cu Ansamblul Ciprian Porumbescu, cu mâncare si băutură din partea Asociației Produs in Bucovina că să promoveze turismul în Bucovina.

fiera-bergamo33

La finele ședinței, unde s-a spus foarte clar că acest târg este de fapt un preview a ceea ce urmează să fie adevăratul târg de la Bergamo din luna februarie a anului viitor și că ținta targului nu e pentru promovare turism și nici vânzare pachetre turistice, ci pentru electrocasnice și altele care nu țin neapărat de relaxare, Gheorghe Flutur a răsuflat ușurat și a anunțat ”cu bucurie” că i s-a aprobat să meargă acolo.

Nu sunt în măsură să apreciez dacă e oportună sau nu plecarea la Bergamo, dar cred că Gheorghe Flutur se cam grăbește să arunce cu mâncare, băutură și dansuri populare în niște domni din așa numita ”Diaspora românească”.

Robert Răducescu, președintele asociației cultural-sportive ”România”-Lombardia, care este și prim vicepreședinte al PNL diaspora face invitația către CJ Suceava. Gheorghe Flutur, președintele CJ și al PNL Suceava răspunde cu o delegație impresionantă, cu mâncare și băutură și dansuri.

Dacă cei de la vârful CJ cred că asta este ”promovarea” Bucovinei, este foarte posibil ca alte instituții să vadă în acest demers drept un act cu caracter profund electoral realizat pe bani publici.

Și pentru că lucrurile încep să capete un alt fel de contur care nu mai ține de necesitate și care depășește granițele oportunității în promovarea Bucovinei întreb sincer: De ce ține cu tot dinadinsul Gheorghe Flutur să cheltuiască 20.000 de euro și să fie ținta atacurilor justificate ale PSD?

Probabil că răspunsul se află la Bergamo!

 

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de