De ce toată lumea se înghesuie să îl ajute pe primarul PNL de Suceava, dl Ion Lungu?


Intră acum și în grupul de

De ceva vreme asistăm, la Suceava, la un fenomen, cel puțin ciudat! Toate formațiunile politice, și când spun toate mă refer la PSD, PNL, PMP și ALDE, efectiv se chinuie să îi intre în grații primarului PNL de Suceava, dl Ion Lungu. Într-un fel sau altul.

Ioan Stan(PSD), Ion Lungu (PNL) si Gheorghe Flutur (PNL) la o actiune publica

Primarul Sucevei este, cel puțin în ultimele săptămâni, singura persoană care are o agendă publică, pe care o comunică săptămânal și la care PSD și ALDE achiesează fără nici un fel de comentariu.

Ca tacâmul să fie ”complet” PMP si PNL nu zic nimic, ba din contră, cei din PNL îl mai și cadorisesc pe dl Lungu cu 600.000 de lei, în plus față de anul trecut, la bugetul dat de Consiliul Județean.

Asta în condițiile în care cel mai vocal și acerb oponent al primarului, consilierul județean și în același timp președinte interimar al PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir a cerut mărirea sumei alocată Sucevei. În condițiile în care era deja de 3 ori mai mare ca anul trecut, când la guvernare era fostul șef de cabinet al actualului președinte al CJ (pe atunci ministru al agriculturii), dl Dacian Cioloș. Iar dl Cușnir a fost refuzat……

În momentul de față îmi este greu să cred că dl Cușnir pactizează cu dl Lungu. Dar totuși…. ce se petrece?

Cum poate PSD să tacă atât de înțelept atunci când Ion Lungu se așează la prezidiul de la care a fost investit în funcție prefectul Mirela Adomnicăi și de la înălțimea căruia cere în mod expres ajutorul parlamentarilor PSD pentru proiectul Parcul Șipote?

Ajutor pe care îl primește necondiționat după câteva zile și pe care tot dl Lungu îl anunță în ultima conferință de presă susținută la Primăria Suceava. O fi atât de neînsemnat gestul de susținere al PSD încât nu se merita un anunț oficial?

Personal mă îndoiesc, mai ales că președintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu la unison cu senatorul ALDE, Ilie Niță, au ”furat” startul comunicării și au preluat ei inițiativa anunțând că ”îi garantează” dlui Lungu tot sprijinul din lume pentru Parcul Șipote și pentru Sala Polivalentă.

Ioan Stan (stanga) si Ion Lungu (dreapta)

Dacă stai și te uiți din tribune la ce se petrece pe eșicherul politic vezi cum PSD, ALDE și PNL se chinuie să dovedească cât și cum sunt de vrednici. Interesant e că PSD în continuare (de câteva luni bune) tace ”cu tâlc” însă în locul lor, pe problemele ce țin ”de comunitate” vorbește dl Ion Lungu.

Privind tabloul reacțiilor politice te gândești fără să vrei dacă nu cumva dl Ion Lungu a decis să nu mai candideze în 2020 la funcția de primar al Sucevei și că dacă nu cumva a dat startul unui casting politic în toată regula. De pe urma căruia doar ”unul” va fi ales să ducă mai departe destinele Sucevei.

Altfel nu înțeleg de ce această cursă pentru a-i cânta în strună primarului, pe subiecte destul de delicate și cu potențial electoral imens. Și nu înțeleg pentru că nu mai cred de multă vreme în buna credință a politicienilor suceveni și mai ales în dorința de a se uni ”pentru binele Sucevei!”

Chiar așa, dumneavoastră de ce credeți că primarul PNL de Suceava găsește atât de mult suport la PSD și ALDE în ultima perioadă?

MIHAI   CHIRA


Intră acum și în grupul de