Marian Andronache se va încorona președinte al PMP Suceava la Salonul Regal, „hărțuit” de umbra lui Corneliu Popovici


Intră acum și în grupul de

Politica nu e o joacă! Cu atât mai mult când o faci la …sub 5% din voturile electoratului !

Exact acest lucru nu îl pricep cei din PMP Suceava care, după plecarea liderului Corneliu Popovici, vor să preia frâiele și să facă din Mișcarea Populară ceva care la alegerile din 2020 chiar să conteze.

Sâmbătă dimineață, în interiorul Salonului Regal din complex Zamca (și vă rog să sesizați ironia pe care viața politică o oferă POPULARILOR suceveni) viceprimarul PMP al municipiului Suceava, Marian Andronache va da primul său test de alegeri autentice în cadrul propriului partid. Și asta pentru că ceea ce  a fost la alegerile din cadrul organizației municipale Suceava a partidului nu se poate deconta drept experiență politică .

Marian Andronache are doi cotra-candidați.

Primul este dl George Jucan. Despe dl Jucan și experiența sa politică nu există foarte multe date. Cert este că toți nemulțumiții din PMP Suceava, în frunte cu fostul lider Corneliu Popovici au posibilitatea să se exprime prin intermediul dlui Jucan. Șansele reale ca domnia sa să devină lider județean sunt minime. Bucuria celorlalte partide, în cazul în care dl Jucan va deveni președinte al PMP, ar fi însă, maximă.

Al doilea ”contra-candidat” al dlui Andronache și cel mai puternic adversar al său e chiar echipa sa. O echipă care până acum a dat dovadă doar de amatorism cronic și de aroganță maximă. Pe cine se sprijnă dl Andronache în demersul său de a se bate de la egal la egal cu PSD și PNL?

Pe niște tineri fără experiență politică dar care însă acționează ca niște autentici ”killeri!” politici ce nu acceptă refuz sau păreri contrare cu ale lor. Ultima conferință de presă a PMP Suceava la care a fost prezent ”in corpore” Biroul Județean Interimar al PMP a demonstrat-o cu vârf și îndesat.

Și totuși de ce atâta deranj și atâta patimă pentru desemnarea unui președinte al unui partid care nu a demonstrat că poate trece de 5 % în alegeri?

Cine și mai ales CE câștigă din meciul dintre dl Andronache și interpușii fostului lider Corneliu Popovici?

Să nu uităm că PMP nu a reușit timp de 2 ani să miște nimic în fuziunea cu UNPR. PMP se zbate în anonimat politic la nivel național și în obscuritate la nivel județean. În afară de Marian Andronache de la Suceava, de viceprimarul Reziuc de la Mitocul Dragomirnei și de primarul Codreanu de la Pojorâta nu știm să mai existe PMP și prin alte părți.

Și atunci pentru ce atâta patimă?

Crede dl Andronache că va da lovitura în 2020 cu echipa de amatori politici pe care o vrea lângă domnia sa și va reuși să acceadă în Consiliul Județean și să conteze eventual în lupta pentru primăria Suceava? Personal nu cred lucrul acesta.

La fel ca mulți alții, dl Andronache vede că în jurul său există, ceea ce Traian Băsescu denumea la o conferință PMP Suceava, ”analfabeți funcționali”. Adică un soi de oameni care pot citi un text, dar nu îl înțeleg.

Cam asta ”îl paște” pe dl Andronache. O echipă de ”analfabeți politici funcționali ” care îi vor cânta în strună doar pentru a se vedea scăpați de dl Popovici, mulți neștiind cine este acesta, dar care nu vor putea face cu adevărat NIMIC pentru a crește PMP și notorietatea sa în județ.

Sâmbătă, de la ora 11, sigur nu vom vedea cum ia naștere un concurent real pe scena politică pentru PSD sau PNL. Însă vom asista la o ultimă adunare politică unde va mai fi rostit, pe față sau pe la colțuri, numele lui Corneliu Popovici.

Marian Andronache nu are concurență pentru alegerile de sâmbătă, 10 martie 2018.

El are doar misiunea de a mai șterge din dezastrul pe care Corneliu Popovici l-a lăsat în urma sa. Ceea ce se întâmplă la PMP Suceava în momentul de față este doar ”meritul” lui Corneliu Popovici. Fie moștenirea sa politică …cât mai ușoară pentru noua echipă de la conducerea PMP!

 

MIHAI   CHIRA


Intră acum și în grupul de