Dar cu SPERANȚA ce-ati avut?


Intră acum și în grupul de

  ”Speranța moare ultima …” (Ioan Stan – declarație politică în plenul Senatului României).

Senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan, liderul interimar al organizației județene Suceava a partidului de guvernământ a dat asigurări sucevenilor  că tot programul de guvernare va fi pus  în aplicare, iar acolo unde va trebui efectuată o corecție, aceasta va fi făcută.

Și a dat drept exemplu Declarația 600 către ANAF, Legea Salarizării personalului bugetar.

Despre ce a uitat să vorbească dl Stan?  Despre șoseaua de centură a Sucevei, șoseaua de centură a Rădăuțiului, DN 17 B (Vatra Dornei-Poiana Largului), DN 18 (Iacobeni – Borșa).

În schimb, cu o zi înainte a avut mare grijă Guvernul PSD să ne transmită lucruri legate de investițiile în infrastructura rutieră a județului Suceava.

Cu această ocazie  am aflat că unde lucrările s-ar putea derula fără probleme, NU SUNT BANI, iar acolo unde procedurile nu sunt finalizate, culmea, SUNT alocări de fonduri.

 Astfel că la șoseaua de centură a Sucevei, unde ar fi ceva bănuți în acest an, procedura de selectie a firmei care trebuie să execute 15 % din toată lucrarea, cât a mai rămas de făcut, este în continuare întârziată, deși noul ministru al transporturilor Lucian Șova anunța ca în maxim 25 martie vor fi deschise ofertele, iar la șoseaua de centură de la Rădăuți unde toate procedurile sunt gata și există firmă desemnată să execute lucrarea se așteaptă o eventuală rectificare bugatară.

La DN 17 B, unde costurile sunt estimate la circa 100 milioane de euro, se intenționează ca reabilitarea să intre în etapa a 10-a de modernizare a drumurilor naționale, dar minsterul ne asigură că vor continua plombările cu asfalt subtire pentru a se putea circula decent.

La DN 18, Ministerul Transporturilor nu știe dacă va avea  sau nu bani pentru finalizare, aceasta trebuind să se încheie în acest an.

Nu am vorbit de Drumul Național DN 2, Suceava-Fălticeni-Roman, pentru că dna Viorica Dancilă ne-a asigurat la recentul Congres PSD că va face autostrada Siret-București și refacerea unui amărât și desfundat drum național cum arată acum acesta, nu mai poate intra în zona de interes a Guvernului.

Nistor Tatar si Dumitru Morhan (foto: facebook Morhan)
Delegatia de la Radauti alaturi de Dumitru Morhan (foto: facebook Morhan)

 

După cum vedeți, pentru că toate problemele județului erau aproape rezolvate, sau în curs de finalizare, un grup de PSD-iști, reprezentativi la nivel județean (primar, consilier județean, viceprimar, etc.) au semnat o colaborare în Ucraina, la Storojineț, pentru a trasmite vecinilor și fraților noștri de dincolo, know-how-ul european pe care îl deținem.

Toată această acțiune a fost supravegheată și supervizată de un sucevean celebru, fugar de 4 ani, condamnat în România pentru evaziune fiscală, numitul Dumitru MORHAN. În doar câteva zile ni s-a relevat frumusețea guvernării PSD-ALDE.

Așa cum spunea dl Ioan Stan, speranța moare ultima. Dar până la urmă moare! Și nu oricum ci în accident rutier și cel mai probabil din cauza stării drumurilor!

 

MIHAI   CHIRA


Intră acum și în grupul de