EBA … dormi liniştită!!! PD-L veghează pentru tine!


Intră acum și în grupul de

Elena Băsescu a fost în Bucovina alături de familia ei. Adică să nu credeţi că familia Băsescu, aia a cărui cap este încă şeful statului român, e formată numai din domnul Traian, domna Maria şi domnişoara Elena. Nu. Dar doar ea, Elena, are nevoie ca electoratul să o vadă şi să o aprecieze ca fiind fata lui tata Traian. Adică … cumva că Elena Băsescu (EBA de acum încolo) este doar atât – fetiţa cea mică a preşedintelui. Şi cumva că e vlăstar prezidenţial, ale cărei abilităţi în ale comunicării în limbile Parlamentului European sunt un dat ceresc, iar managementul de proiecte a fost prima etapă în învăţare a tinerei.

Mă uitam înainte de Paşte cu câtă candoare, altă protejată prezidenţială, de data asta e vorba de Elena Udrea, spunea din vârful buzelor că ea votează la alegerile europarlamentare pe EBA. Că îi este prietenă. Adică…mă înţelegeţi ce vrea să zică ministresa? Cumva că pentru ea, partidul, ţara…Guvernul…nu contează. Prietenia cu tănâra Băsescu şi cu familia este muuuult mai importantă. Gestul lui Udrea nu poate fi calificat în nici un fel, pentru că din punctul de vedere al unui politician care, cât de cât, înţelege cum stă treaba cu partidele, se cheamă că a făcut o gafă monumentală.

Pe de altă parte, de la Elena Udrea (şi ca să vedeţi ce sinonimie de prenume…) nici nu mă aşteptam la altceva decât la ploconeli. Ea îi datorează lui Traian Băsescu totul. Dar absolut totul. Nu se cădea ca deodată să comită greşeli de exprimare şi Doamne Fereşte să zică ceva de genul că partidul, …că o să mai vedem, …că poate EBA revine la PD-L. NU. Udrea, ca majoritatea celor din conducerea PD-L are o singură problemă la aceste alegeri europarlamentare: ca EBA să iasă deputat europarlamentar din postura de candidat independent.

Ce trist pentru democrat-liberali!!! Bieţii oameni, mă gândesc cu groază că dacă mâine transformă PD-L în PCSTBRS (Partidul celor care îl sprijină pe Traian Băsescu şi rudele sale) nu ar fi nici o problemă pentru ei.
Mă gândesc însă cu oarecare strângere de inimă la cei care au fugit din PNL, la vremea înfiinţării PLD, pentru că, ziceau ei, nu prea era democraţie în PNL. Iar acum luaţi democraţie de aici, de la PD-L, acolo unde fiecare face ce vrea. Cu o singură condiţie-să se numească Băsescu. Restul sunt detalii tehnice.

Foarte interesant cum la PD-L unii trebuie să muncească pentru partid ca să obţină ceva, acolo, iar pentru unii, foarte puţini (cât degetele la o mână) întâi e răsplata şi apoi, dacă va fi cazul, li se va cere ceva.

Şi mi-a mai plăcut ceva de Paşte. Cum toate televiziunile centrale dădeau imagini cu „ghiorlanii de Bucureşti” care făceau Paştele în Cluburi de fitze, iar EA, EBA, sfioasă cum o ştim, se ruga la mănăstirile din Bucovina pentru binele poporului român. Şi din câte citesc prin presa centrală, EBA chiar a suferit, căci tare îi mai plac cluburile.

În rest, numai de bine şi să auzim de EBA în Parlamentul European, pentru că ea sărăcuţa chiar merită. Ce atâta scandal cu proiecte de dezvoltare zonală, ce atâta concurenţă, ce atâta dispută în faţa televizoarelor. Gata cu vrăjeală. PD-L are un candidat pe care va trebui să-l facă ales. Chiar va fi distractiv de urmărit cum vor convinge democrat-liberalii oamenii să nu voteze PD-L, ci EBA, că vorba aia, ce e aia PD-L?

Domnişoară Elena Băsescu, dormi liniştită! PD-L veghează pentru tine şi scorul tău electoral !!!

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de