BĂŞCĂLIA salvează ROMÂNIA !!


Intră acum și în grupul de

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, membră a Guvernului României, a ţinut neapărat să iasă în evidenţă în cadrul vizitei sale pe care a efectuat-o la Suceava, alături de ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, şi a încântat audienţa, formată din câteva zeci de primari din judeţul Suceava, şefi de descentralizate, preşedintele CJ, prefect şi primarul Sucevei, plus presa, cu un banc.

Şefa sportului din România, a vrut de fapt să vină în ajutorul colegului Pogea şi să evidenţieze faptul că în perioada guvernării trecute, a fost „jaf din banul public din România”. Monica Ridzi, o binecunoscută admiratoare a fiicei cea mică a preşedintelui Traian Băsescu, a confundat probabil locaţiile şi a ţinut să fie în prim- plan după ce, cu câteva minute mai înainte, Gheorghe Pogea a numit-o „ministrul turismului”, făcând-o să dezaprobe deschis acest lucru.

Bancul spus de doamna ministru poate fi urmărit în secţiunea “No comment” a site-ului. Cert este că primarii PD-L prezenţi în sală nu au făcut decât să aplaude apatic prestaţia ministrului Sportului şi Tineretului, care printre altele, a anunţat că instituţia pe care o conduce intenţionează să lanseze în acest an un program naţional intitulat „Fotbal în stradă!”. Suceava în special şi în România în general, în concepţia dnei Ridzi, este numai bună de jucat fotbal în stradă.

De abia aştept să-i văd urlând de plăcere pe proprietarii de maşini cu farurile sparte, pe şoferii care trebuie să ocolească zonele unde fanii Ridzi dau cu mingea pe pereţii blocurilor şi pe copii, în general, că li se oferă posibilitatea să se răzbune pe cei mai mari care nu-i lasă să-şi facă de cap cu mingea pe stradă. Pe lângă lecţiile de fotbal în stradă şi bancuri proaste, primarii prezenţi vineri la şedinţa cu Ridzi s-au ales cu câte o bucată de carton pe care scria programul de audienţe al conducerii Consiliului Judeţean Suceava. Asta ca să nu zică…că au venit degeaba.

Gheorghe Pogea a vorbit aproape o oră, pe când Ridzi doar 40 de minute. Ministresa a ţinut ocupat microfonul mai mult de nervi că a fost confundată cu Elena Udrea. Şi să o compari pe Ridzi cu Udrea e cam…”de porc” că doar nu degeaba face ministresa naveta între unde lucrează ea şi Clubul Bamboo din Bucureşti, acolo unde am auzit că ar avea sediul de campanie EBA, fiica cea mică a preşedintelui Băsescu.

Oricum statul în preajma mezinei familiei de la Cotroceni i-a dăunat grav dnei Ritzi. Şi e păcat că doar cu asta va rămâne după vizita la Suceava. Cu un banc prost zis într-un moment cât se poate de serios, în „bârlogul” lui Gheorghe Flutur, care, dacă ar fi să o spunem pe cea dreaptă i-a cam pus la punct pe musafiriii care nu înţeleageau care le e rostul lor la Suceava. Să nu fim răi, tânăra ministru a mai dat cu pantofii într-o minge pe un teren de fotbal şi s-a pozat cu o pereche de miri la Primăria Suceava. Deci obiectiv îndeplinit.

Şi aş mai spune ceva. Se vede că Pogea a fost angajatul lui Adriean Videanu, ministrul Economiei, şi nu invers. Cu aşa ministru de Finanţe tare mi-e că va fi foarte greu să ieşim din criza econimică chiar şi după ce criza trece. Dar despre asta vom mai scrie.

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de