Supărat sunt, Doamne, iarăşi supărat…ca Gorea !!


Intră acum și în grupul de

Era o vorbă care spunea despre cei care se supărau „ca proştii”, adică degeaba, că „s-au supărat ca văcarul pe sat”. Acuma, mai nou, varianta pentru politica românească este ca „PNL pe mass-media!”, şi când spun asta, mă gândesc la liderul naţional al PNL, Crin Antonescu, care, după ce a repurtat o deosebită înfrângere la alegerile europarlamentare, şi asta după ce era cotat în sondaje cu ceva mai bine de 25 %, a început să urle pe la talk-show-urile din televiziunile centrale la reprezentanţii presei.

Cu alte cuvinte, mass-media este vinovată că lista lui Antonescu, cea în care viitoarea soţie era la loc de frunte şi Norica Nicolai (o femeie invidiată de mulţi bărbaţi că nu pot fi ca ea) la deschidere, a dat greş. Şi cum cel mai simplu este să nu-ţi vezi curtea cu odraslele din ea şi cu menestreii de gen Ludovic Orban care sunt puşi să o administreze, ci să dai în presă, aşa a făcut şi Crin Antonescu.

Ce nu pricepe Antonescu este că el acum joacă un rol de marionetă şi că dacă nu va reuşi să ajungă preşedinte al României în toamna lui 2009 nici că vom mai auzi vreo secundă de „cocuţa” de la PNL. Ludovic Orban deja simte cum vine vremea să preia el conducerea PNL şi face ture prin ţară, de câte ori are ocazia, ca să se asigure că liberalii ştiu cine e stăpânul la patid şi cine e preşedintele.

Din punctul meu de vedere, Crin Antonescu face o foarte mare greşeală pentru că nu vede că puterea lui nu din emisiunile TV vine, ci din baza partidului şi din modul cum gestionează activitatea parlamentarilor. Cum însă în judeţe deputaţii şi senatorii PNL sunt mult prea ocupaţi cu treburi personale mult mai importante decât cele de partid, nici nu văd cum va scoate Antonescu la alegerile prezidenţiale mai mult de 15 %. Asta dacă va scoate măcar atât şi nu cumva PRM îi va da cu flit de la distanţă.

La Suceava, proapătul numit, fără acte însă, preşedinte interimar al organizaţiei judeţene, Valică Gorea, a adoptat imediat modelul Antonescu şi s-a supărat pe mass-media că nu pricepe ce valoare politică zace în domnia sa şi nici ce plan de revitalizare a organizaţiei are în mânecă. Personal l-am întrebat pe Gorea, după şedinţa de săptămâna trecută, de formare a unui posibil viitor Birou Interimar Judeţean, ce anume s-a decis la şedinţă.

Răspunsul, repetat obsesiv şi cu aroganţă chiar, a fost unul singur: „NU ŞTIU!”. Am rămas stupefiat. După ce am încercat ca aflu ce stă la baza „supărării” lui Gorea, m-am lămurit. Omul este supărat că nu pricep câtă anvergură are domnia sa pentru a reface PNL Suceava. Probabil că dacă aveam sânge de nigerian, mă prindeam de anvergura lui Gorea, dar aşa continui să nu înţeleg de ce liberalii au pus un pensionar preşedinte la PNL şi nu unul oarecare, ci unul care a făcut de râs partidul în multe rânduri.

Supărarea lui Gorea pe presă se înscrie însă în cadrul general de debusolare din PNL şi mai ales din organizaţia din Suceava şi e de fapt semnul unei lipse acute de personalitate a liderilor săi. Dar, aştept cu interes să văd ce decizie va lua conducerea centrală a PNL în legătură cu Gorea şi cu viitorul său politic la Suceava. Eu personal, aş paria că nu primeşte undă verde de la partid pentru a continua ca preşedinte.


Intră acum și în grupul de