Guvernul 2 in 1 sau…niciunul !!!


Intră acum și în grupul de

Nu ştiu dacă trebuie să mă bucur sau nu că în mandatul de preşedinte a lui Traian Băsescu am trăit să văd cum pentru primă dată după 1989, un Guvern cade din cauza unei moţiuni de cenzură. Şi e chiar guvernul pe care l-a visat Traian Băsescu de când e la butoane, unul format numai din „slugi”, la care au adulmecat, rând pe rând, parlamentari şi secretari de stat de la PNL şi PSD.

Guvernul BOC 2 (de fapt doi în unul din cauza faptului că un ministru avea câte două portofolii) a reuşit totuşi o mare performanţă: în primele minute de la anunţul căderii guvernului, leul s-a apreciat cu câţiva bani, după câteva zile în care tot o luase la vale.

În mandatul lui Traian Băsescu am văzut cum un preşedinte poate să fie suspendat din funcţie de Parlament şi tot în mandatul lui am văzut cum încrederea electoratului în clasa politică, în instituţiile statului, este la cote minime, de neimaginat pentru un stat de drept membru al Uniunii Europene.

Pentru mine e foarte clar că ce s-a petrecut marţi, 13 octombrie, în Parlamentul României nu a avut de-a face decât cu inconştienţa lui Traian Băsescu care nu pricepe că voinţa lui nu este suficientă ca o ţară să meargă bine. Şi dacă voinţa asta e alterată de tot felul de dudui gen Roberta Anastase, Monca Ritdzi sau Elena Udrea nu ai cum să înţelegi mare lucru despre ce se întâmplă dincolo de geamurile unde crezi că faci jocurile.

Marţi, a fost un prim pas spre haosul care va guverna România în următoarele luni pentru că nu sunt prea convins că PD-L va lăsa din mână puterea, aşa de uşor, sau că Traian Băsescu va înţelege ceva din tot circul pe care tot el l-a generat. Sunt convins că PD-L a cheltuit ceva bani pentru a bloca moţiunea aceasta şi că doar mesajele de dincolo de graniţă primite de cei de la UDMR au făcut ca lucrurile să se sucească în dimineaţa votului.

România de după 13 octombrie 2009 va fi un infern din punct de vedere al reintroducerii normalităţii în instituţiile statului. PD-L va şicana din toate poziţiile şi îşi va arată adevărata faţă. PSD şi PNL vor juca pe cartea acelei „noi majorităţi parlamentare” pe care au format-o acum, cu ocazia moţiunii şi se vor victimiza de câte ori vor putea. Băsescu nu va lăsa din mâini organizarea alegerilor pentru că ar fi foarte grav pentru rezultatul final.

Cu alte cuvinte, va fi balamuc politic în România. Un fel de studiu de caz pentru analiştii politici din celelalte ţări membre UE.

Şi când mă gândesc că senatorul sucevean Tiberiu Prodan doar ce s-a vândut la PD-L, iar lui Corneliu Popovici nici nu i s-au uscat buzele după ce a pupat poala lui Udrea. Săracii. La duh mă refer, că la bani nu cred că nici Prodan şi nici Popovici nu stau cu conturile goale la ora asta.

Mihai Chira

UPDATE la editorial:
primesc pe mail, de la Guvernul Romaniei un mesaj cu urmatorul continut. Va las pe voi sa decideti in consecinta, cam cat de tare ii doare de noi.
GUVERNUL ROMANIEI
PROGRAMUL
PRIMULUIMINISTRU EMIL BOC

Marţi, 13 octombrie 2009

Ora 10.00 Participare la Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului referitoare la dezbaterea şi votul asupra moţiunii de cenzură
(Palatul Parlamentului)
Ora 22.00 Participare la emisiunea „Naşul” de la B1 TV

Biroul de presă


Intră acum și în grupul de