Cu cine se mai inhaita acum PNL-istii?


Intră acum și în grupul de

Biroul Permanent Județean al PNL Suceava a decis, cu o majoritate destul de mare, undeva la 17 voturi din 25, că e momentul să se dea cu PDL și să intre la guvernare. Din calculele făcute de liberalii suceveni a reieșit foarte clar că nu se mai poate vorbi de PNL la Suceava dacă nu se intră cu membrii partidului în câte o descentralizată, fie chiar și pe post de director adjunct.

Faptul că liberalii suceveni au nevoie de sprijin, și aici e vorba doar de fonduri cu care să-și susțină activitatea, nu e de condamnat. Eu unul nu condamn nici faptul că liberalii suceveni au avut de pus în balanță faptul că vor trebui să stea la masă cu omul care a căsăpit PNL, Gheorghe Flutur.

Ceea ce condamn eu la liberalii suceveni este că nu au coloană și nu aș vrea să spun aici onoare. Nu poți clama pe toate coclaurile județului faptul că Traian Băsescu și Gheorghe Flutur sunt de doi lei și dușmanii poporului român, ca peste exact trei zile să te sucești și să începi să dai din coadă a bucurie cu gândul că parcă nu ai pierdut totul și e rost de oleacă de ”cașcaval” la orizont.

Dar trebuie neapărat pusă în balanță și condiția pe care o va avea PNL de aici încolo ca partid de opoziție. Cu ce bani va trăi acest partid pentru că nu îl văd pe Alexandru Băișanu să fie așa un om de afaceri de succes încât să-și permită o mini-armată de consilieri locali și de primari pe care să-i hrănească cât de cât. Nu doar cu cuvinte meșteșugite frumos ambalate în laboratoarele lingvistice ale liderului PNL sucevean.

PNL Suceava a dat marți seara dovada lipsei de onoare, însă poate că a dat și dovada oportunismului. Cum va ști să explice Băișanu & co. decizia de a se lipi de PDL la guvernare îmi este foarte greu să o spun acum, dar sunt convins că la banul potrivit se va găsi și atitudinea potrivită. E un fel de a linge acolo unde ai scuipat vârtos și nu a apucat nici măcar să se usuce.

Decizia luată de Crin Antonescu de a se face preș în fața lui Mircea Geoană pentru a scăpa de Traian Băsescu în turul doi al alegerilor prezidențiale nu știu dacă va ajuta liberalismul din România prea tare, însă sunt convins că în momentul de față sunt destui liberali suceveni care primesc telefoane de la mai vechii trădători plecați la PDL, care se dau drept mari ”cuvioși” și fac bășcălie de ei.

De ce anume va decide PNL astăzi la nivel central, depinde în foarte mare măsură viitorul partidului și doar un plan foarte bine pus la punct care să conțină și o eventuală coabitare cu PDL va mai putea salva partidul. Altfel, tare mi-e că așa cum PNG și PRM au reușit să iasă în afara eșichierului politic, la fel o vor face și liberalii.


Intră acum și în grupul de