Flutur ştie !!!


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 100 de „stranieri” au fost prezenţi miercuri, la Palatul Administrativ al judeţului Suceava pentru a sta de vorbă cu omul care conduce de mai bine de doi ani judeţul Suceava, Gheorghe Flutur. Miercuri, în sala unde a avut loc şedinţa au fost prezente două categorii de oameni.

Una din care făceau parte mai marii judeţului Suceava şi aici am în vedere prezidiul format numai din oficiali unul si unul şi una din care fac parte oamenii pe care într-un fel sau altul îi doare de ce se întâmplă în judeţul Suceava şi în România. Privită prin ochi critic, întâlnirea de la Palat nu s-a lăsat cu nimic concret pentru cei care au fost prezenţi acolo cu gândul că ceva se va schimba în România.

Ba cred că mint, Gheorghe Flutur a dat la final, după două ore şi ceva de discuţii, câte o plăcintă bucovineană, un pahar de afinată sadea şi 30 de minute de muzică de-a lui Leşe, printre care şi acel mult iubit „Cântă cucu-n Bucovina!”. Cei care au fost prezenţi la şedinţă nu au plecat supăraţi. Asta e clar. Nu oricui i se arată să stea de vorbă cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava şi mai ales să bea şi un pahar de afinată cu acesta.

Văzută însă prin prisma analistului politic, pot spune, (fără ca…criticii să înceapă să facă spume de dragul spumelor) că acţiunea de miercuri poate fi trecută de echipa lui Flutur la capitolul realizări. Au fost în sală oameni care s-au răţoit la preşedinte, l-au făcut culpabil de tot ce nu face actualul Guvern şi i-au cerut lucruri pe care nu poate să le realizeze. Oamenii veniţi la întâlnirea cu Flutur chiar aveau câteva ofuri să le spună şi sunt convins că doar un prost nu ar fi putut să înţeleagă ceva din toată discuţia.

Cert este că până la final s-au întâmplat două lucruri. În primul rând, oamenii şi-au spus păsul şi au fost încurajaţi să o facă după care au şi primit recompense din partea organizatorilor.

În al doilea rând, Flutur a dat de pereţi cu opoziţia (vorbesc de PSD, pentru că PNL este pur şi simplu penibil în manifestările sale politice din ultimele 12 luni şi nici nu apare prin vreo reacţie orală a lui Flutur).

Dacă ar fi să trag o linie după întâlnirea de miercuri, aş putea spune că mare câştig pe platforma administrativă nu există pentru şeful executivului judeţean sucevean.

Însă rămâne din punct de vedere al prezenţei publice un mare plus de imagine. În condiţiile în care Traian Băsescu se războieşte pe toate posturile de televiziune care îl acceptă ca interlocutor, cu „stranierii”, Gheorghe Flutur nu numai că îi cheamă la dialog, dar stă şi la o „cioacă” cu ei şi în plus le şi crează sentimentul că înseamnă ceva pentru el.

Într-o guvernare portocalie făcută parcă în dispreţul pentru contribuabil, şedinţa de miercuri de la Palat a venit ca un pansament de imagine pentru Flutur şi echipa sa. Şi oricât ar vrea PSD să nege, aşa ceva pe vremea lui Gavril Mîrza nici măcar în ipoteze nu putea să încapă. De aia spun că Flutur ştie!

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de