Eu când vreau să Oprea….Oprea! Să trăiţi !


Intră acum și în grupul de

La Suceava, la Conacul Domnesc, au fost alegeri pentru noua, şi prima de altfel, conducere a organizaţei judeţene Suceava a UNPR. Din acest motiv, a fost prezentă acolo presa suceveană şi vreo două-trei figuri de marcă ale acestui partid, cum ar fi Şerban Mihăilescu, Gabriel Oprea şi Cristian Diaconescu.

Nu ştiu ce i-or fi spus colegii de partid dlui Oprea, dar cert este că acesta, de la prima întrebare a conferinţei de presă a început să urle la reprezentanţii mass-media de parcă aceştia tocmai îl sculaseră din somn sau de la masa de prânz. Şi a urlat, şi a urlat, şi a urlat, ministrul Apărării de nu înţelegea nimeni cu cine de fapt se ceartă el.

Şi când nu se certa cu nimeni şi bineînţeles că nu avea nici răspuns obraznic pentru întrebările de altfel de bun simţ, se punea pe făcut anchete: „Cine eşti dumneata?……aha…..da. Deci…” şi iar bătea câmpii domnul Oprea cu o graţie demnă de o cauză nobilă cum ar fi cea de ministru într-un guvern a cărui şef renunţă la serviciile Poliţiei.

Redau mai jos câteva mostre de discurs al ministrului Oprea din conferinţa de presă, cu precizarea că nu există absolut nici un fel de exagerare din partea mea:

Reporterul: Care este proiecţia partidului dvs pentru bugetul pe 2011?
G.Oprea: bla bla bla bla…….aşteptăm să vedem ce ne propune Executivul şi apoi venim şi noi cu modificări !!
Rep: Dar nu aveţi viziunea dvs?
Oprea: Cine eşti dumneata? Aha. Deci. ..bla bla bla bla bla bla bla…… şi dacă va fi nevoie vom veni cu propuneri.
Rep: De ce l-aţi anunţat tocmai în această perioadă pe dl Diaconescu ca posibil viitor candidat al UNPR pentru preşedinţia României?
Oprea: bla bla bla….(aici e urlat discursul)……bla bla….avem nevoie de o dezbatere publică…bla bla bla…..BLA.
Rep: La ce v-aţi referit când vorbeaţi de protecţie socială ţintită?
Oprea: ………… Bla. (răspunsul a fost de-a dreptul stupefiant. Ceva de genul că…Doamnă vă rog să vă luaţi materialele pe care vi le-am dat, acasă, şi să veniţi să ne întrebaţi lucrurile astea când vom face un seminar). …

Ce măgar de Dâmboviţa îmi venea să spun!
Cum Dumnezeu îl va suporta Cătălina Vartic pe omul ăsta, îmi este destul de greu să înţeleg.

După conferinţa de presă însă, mi-am adus aminte de o pildă spusă în campania electorală din 2008 de senatorul Orest Onofrei. Cică atunci când copilul pleacă de acasă tatăl îl povăţuieşte să fie atent cu vorbele în public pentru că „fiule dacă nu ai să spui nimica pe unde mergi, să ştii că oamenii o să creadă că eşti PROST. Fiule, dacă însă ai să deschizi gura pe unde mergi oamenii cu siguranţă o să-şi dea seama de asta!!”.

Motiv pentru care cred că Gabriel Oprea şi-o fi ieşit din pepeni din cauză că atunci când era cărătorul de dosare al premierului Adrian Năstase şi vedeţi că nu spun aici cum zicea Traian Băsescu că ar fi fost „şeful Mafiei personale a lui Năstase”, şi venea pe la Suceava, nimeni, dar absolut nimeni nu-l băga în seamă.

O fi avut şi omul acum o undă de frustrare şi probabil că şi aerul tare de Suceava l-o fi făcut să vadă în jurnaliştii locali inamicii dovezii sale de prostie crâncenă.

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de