Pentru ce mai vine Vasile Blaga la Suceava?


Intră acum și în grupul de

Omul care, alături de Gheorghe Flutur a condus ultimele bătălii electorale majore ale PDL, inclusiv cea pentru preşedinţia României în favoarea lui Traian Băsescu, fostul ministru de Interne Vasile Blaga ajunge, vineri, la Suceava.

El are programată o întâlnire cu activul PDL din judeţul Suceava, la care sunt convins că vor vrea să participe destul de multe persoane, numai că de frică să nu îl supere carecumva pe Gheorghe Flutur, fan declarat a lui Emil Boc, nu vor veni prea mulţi.

Întâlnirea are loc tot în oraşul păstorit de primarul PNL Marius Ursaciuc, la Gura Humorului, şi în aceeaşi locaţie în care şi-a prezentat Boc moţiunea, adică sala “Tisa” a Hotelului Best Western Bucovina.

Vineri, sunt foarte curios, dacă la poarta hotelului vor sta la fel ca acum câteva săptămâni, cu căciula în mână şi plin de respect materializat în salivă abundentă (la fel ca data trecută), primarii PNL şi PSD care nu îşi dădeau ghes la plecăciuni în faţa miniştrilor prezenţi şi la ascultat moţiunea Boc, de parcă cineva îi va pune pe ei să voteze la PDL la Convenţia din 14 mai.

Şi mai sunt curios dacă Vasile Blaga va vrea ca presa să stea pe holuri şi apoi să plece acasă cu gustul amar al inutilităţii unei deplasări la care a fost invitată, aşa cum a păţit la momentul lui Emil Boc.

Mă gândesc însă că senatorul PDL de Suceava, Orest Onofrei, semnatar al moţiunii Blaga şi poate că şi încă vreo doi deputaţi PDL din judeţ se vor fi nevoit până la momentul vizitei, în a-i face fostului ministru ziua frumoasă şi utilă deplasarea.

Sunt curios cine calcă semnătura lui Flutur şi are tupeu să vină la întâlnirea cu Blaga, singurul om din PDL care l-a făcut pe preşedintele Traian Băsescu să apară la TVR în ultima lună mai des decât Marina Almăşanu, dar cu prestaţii pro-Boc mult mai penibile decât aceasta.


Intră acum și în grupul de