Cine se mai joacă de-a opoziţia in PDL Suceava?


Intră acum și în grupul de

La Convenţia Naţională a PDL, delegaţia de 47 de membri ai democrat-liberalilor suceveni, a votat aşa cum s-a stabilit la antrenamente din Bucovina, iar rezultatul a fost cel pe care îl cunoaştem. Se pare că echipa actuală de conducere a partidului şi-a dorit mai mult victoria, dacă ar fi să parafrazez comentatorii sportivi contemporani.

Dar tot ca în sport, doar cel care a alergat pe culoar a câştigat, în timp ce restul membrilor delegaţiei de la Suceava, care au fost ca spectatorii din gradenele televiziunilor, au fost o simplă „carne de vot”.

Dar lucrurile s-au schimbat radical pentru delegaţii suceveni după ce l-au văzut pe Gheorghe Flutur prim-vicepreşedinte. Chiar primul prim-vicepreşedinte.

Întreaga organizaţie se simte acum prim-vicepreşedinte. „Noi suntem din organizaţia domului Flutur. Suntem mai presus de voi”, parcă îţi transmit din atitudinea plină de importanţă membrii PDL Suceava.

Ei acum au parcă o misiune sacră şi nu pregetă să îşi reevalueaze rolul şi locul în partid. La şedinţele din ţară, sunt convins că vor cere locuri în prezidiu, vor cere să fie trataţi cu respectul cuvenit funcţiei obţinute de liderul lor pentru că ei sunt cei care au dat ţării primul prim-vicepreşedinte al partidului.

Parcă din alt film, de pe altă lume, senatorul Orest Onofrei nu a înţeles importanţa momentului. El nu vorbeşte deocamdată despre şampanii desfăcute, de victorie, de “echipa noastră”.

Orest Onofrei se pare că e rătăcit, dar sunt convins că i se va explica în curând ceea ce trebuie să înţeleagă.

Întrebarea pe care v-o adresez este:

Ce ar trebui să înţeleagă Orest Onofrei?

Poate aşa vom înţelege şi noi.

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de