Ca bucuresteanul la stadionul cel nou !? UAAAUUU !!


Intră acum și în grupul de

Sute de mii de bucureşteni au fost extrem de fericiţi zilele trecute. Au reuşit să vadă cu ochii lor minunea de stadion Lia Manoliu, de aproximativ 50.000 de locuri, construit pe locul fostului stadion naţional. Cu mama, cu tata, cu vecinul , cu catelul si cu purcelul, tot bucureşteanul care se respectă a fost să vadă un stadion unde nu se întâmpla nimic.

Au luat frumos loc in scaune. Au salutat în stânga şi în dreapta vecinii. Şi-au făcut poze şi le-au urcat repede pe contul de facebook după care la plecare au luat, atat cat a ajuns, câte ceva ce de pe acolo drept amintire. Că aşa e bucureşteanul. Nu are nevoie, dar,… mai bine să fie decât să trebuiască.

Cei mai inspiraţi, care au venit în prag de seară la stadion au putut aplauda frenetic atunci când s-a aprins nocturna. A fost ceva splendid. Bănuiesc.

Una peste alta, după ce s-au înghesuit ca la promoţiile de la ulei şi s-au călcat în picioare pentru a face poze pe pasajul Basarab, locuitorii capitalei României au mai dat o probă de penibil, cu Stadionul.

Mă aşteptam ca la Bucureşti să nu tune atât de des şi să nu-i adune pe toţi la un loc dar se pare că m-am înşelat. Bucureştenii, elita românilor cum singuri se consideră, mi-au demonstrat că prostia nu are graniţe şi că incultura şi non-civilizaţia sunt de fapt stări naturale pentru foarte mulţi dintre românii care vieţuiesc în capitala ţării.

Bieţii oameni sunt atât de trişti încât nu au înţeles că un stadion, fie el cât de mare şi de poleit cu aur, nu este de fapt decât un instrument pentru un spectacol. E de fapt o scenă. Cum Doamne păzeşte ar fi reacţionat dacă vedeau Wembley, Maracana, Santiago Bernabeu sau San Siro? Imi este frică să îmi inchipui.

Revenind pe meleaguri „pline de tradiţii” cum ii place lui Gheorghe Flutur să spună peste tot unde merge şi oricui vine in vizită la Suceava, mă ia un fior când mă gândesc ce oare vor face sucevenii la anul?

Vă rog să vă închipuiţi că, an electoral fiind, străzile din oraş vor incepe să fie asfaltate, curăţate, trotuarele cârpite cu pavele iar parcurile din nou practicabile.

Cum va reacţiona suceveanul când Ion Lungu, în goana după voturi şi simpatie va da în folosinţă prima Parcare Subterană a municipiului. UUUUAAAUUUUU !!!

Cand va exista o esplanada unică in România. UUUUAAAAAAAUU!

Când vor incepe lucrarile la noua centrala termica a oraşului. UAAAAAUUUUU !!!

Sunt convins că singura şansă este ca un număr cât mai mare de maşini SMURD să fie pregătite pentru ca la atâta emotie nu vor rezista prea multi suceveni. Iar finalul, parca il si vad, apoteotic, pe strazile orasului, luminate de stalpii cei proaspat plantati, cu camere de luat vederi peste tot, oamenii, in fata Noului Centru de Păstrare a Traditiilor din Bucovina care se va face lângă patinoarul din Suceava, vor scanda în delir numele fostului, actualului şi viitorului primar al Sucevei: ION LUNGU.

Un lucru e clar. Cotidianul e format din nesimtire, obraznicie, ipocrizie, minciună, treabă făcută de mântuială, haos in trafic. Si când peste aşa ceva se aşează câte o picătura de normalitate mai că iţi vine să iţi faci poză cu parcarea subterană, cu cinci metri patraţi de asfalt fara gropi sau cu tufa de trandafiri proaspăt plantată. Şi asta pentru că nu ştii ce va fi la anul.

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de