PILDA de la Iacobeni


Intră acum și în grupul de

Joi, la Iacobeni, a fost inaugurarea şcolii cu clasele I-VIII din comună. Pentru oamenii din zonă e o realizare mare. Pentru primarul actual, doamna Angelica Fodor, poate însemna reconfirmarea in funcţia de primar. Pentru deputatul Dumitru Pardău, un prilej de a veni prin colegiu şi nu cu mâna goală.

Pentru preşedintele Cosiliului Judeţean Suceava a fost însă un moment unic.
Joi, 23 februarie, cu o zi inainte de Dragobete l-am văzut pe „omul Gheorghe Flutur”.

Din ciclul Flutur humanum est, la Iacobeni, preşedintele Consiliului Judeţean a fost la un pas de a plânge cu peste 100 de oameni de faţă.

Preşedintele a dezvăluit la momentul inaugurării un episod din viaţa sa.
Era prin anul 1997, când încă era director al Direcţei Silvice Suceava. Comuna Cajvana avea o mare problemă-peste 400 de hectare de pădure rase, fără forme legale, şi nimeni nu ştia absolut nimic, deşi căjvănenii cunoşteau în care curţi au dus copacii.

Pentru că nu putea face mare lucru în zonă, managerul silvicultorilor din judeţul Suceava a cerut sprijin preotului Vasile Bota. Şi preotul le-a dat canon oamenilor să planteze câte un brad, bine-nţeles din brazii puşi la dispoziţie de Direcţia Silvică Suceava.

Şi fiecare bărbat a pus mâna de data asta pe câte un hârleţ şi a plantat pe cele 400 de hectare de teren după cât ştia el că a tăiat. Şi astfel din 400 de hectare de pădure rasă şi furată sunt acum 400 de hectare de pădure tânără.

Aici a venit momentul când Gheorghe Flutur s-a oprit din povestit fiind la un pas să plângă şi i-a mulţumit preotului Bota, prezent la inaugurare, pentru sprijinul acordat la acea vreme.

La cât a avut de suferit Gheorghe Flutur de pe urma preoţilor, mai ales de când e preşedinte al CJ Suceava, e plină presa de dovezi. Semn că nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită.

Şi ca să încheiem în regim silvic, după acest moment de vulnerabilitate, de slăbiciune umană, Gheorghe Flutur a susţinut o conferinţă de presă in care a aplicat câteva „topoare” opoziţiei, asta aşa ca să se ştie cine e preşedinte în judeţul Suceava.

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de