ASTA-I PIESA …


Intră acum și în grupul de

PDL Suceava a ridicat de jos, din praful Sucevei, mănuşa pe care PSD a aruncat-o în urma cu ceva vreme şi a răspuns în privinţa temelor majore de campanie electorală pe care le va aborda in acest an. Scoala Nationala de Management Politic care a avut loc la Suceava, cu toate discursurile de acolo, a fost doar episodul pilot din mega-serialul Campania electorala 2012.

A fost foarte clar pentru toată lumea că această şcoala a fost un foarte bun moment pentru tandemul Flutur-Lungu să iasă la bătaie cu conceptul de proiect de campanie, astfel încât lumea să ştie cu cine are de a face.

Interesant a fost însă faptul că PDL a răspuns într-un mod special celor de la PSD, în sensul că în loc să vină cu propria viziune asupra dezvoltării judeţului, democrat-liberalii au plusat faţă de oferta PSD sau au minimalizat necesitatea unor măsuri propuse de echipa lui Cătălin Nechifor.

Din perspectiva lui Ion Lungu lucrurile sunt foarte clare: vrea la Suceava nici mai mult nici mai puţin de 5.000 de locuri de muncă şi a lansat în lupta electorală ZONA METROPOLITANĂ. Asta după ce PSD a anunţat că doreşte infiinţarea zonei industriale TERMICA şi realizarea a 1.200 de locuri de muncă. E clar că şi PSD şi PDL au studiat foarte atent sondajele de opinie si stiu ca asta vor oamenii, de muncă. Că de pomana electorală care ii costă de 10 ori mai mult, după, s-au cam lecuit.

Problema lui Lungu si a celor din PDL va fi să îi convingă pe oameni că pot face aşa ceva după ce guvernarea lor au dat oamenii in şomaj, au redus cu un sfert salariile bugetarilor, au micsorat pensiile, asta ca să nu mai vorbim de dezinteresul arătat pentru mamele cu copii.

Ion Lungu a recunoscut de altfel că mizează foarte mult în campania din acest an pe realizările de până acum din cele două mandate şi pe seriozitatea pe care a arătat-o până acum in functia de primar. Şi că nu va juca teatru.

Va fi oare de ajuns?

De cealaltă parte, Gheorghe Flutur a minimalizat oferta lui Cătălin Nechifor care cerea o nouă viziune pentru agricultura din judeţ şi pentru turismul din Bucovina.
Nechifor vrea zone industriale şi avantaje pentru cei care doresc să vină cu bani, Flutur reia povestea cu rucsacul pe care il va lua in spate si va căuta investitori.

E ca in povestea Vestului, cea cu căutătorii de aur, singura deosebite e că de data asta investitorii se ascund mult, dar mult mai bine.

Nechifor vrea dezvoltarea agriculturii pornind de la realitătile şi oportunitatile oferite de zona. Flutur vine si spune că Suceava a trecut de momentul asta şi că are nevoie de Aeroport International modern ca sa poata exporta masiv carcasă de vaca si de oaie.

Nechifor spune ca are o noua strategie pentru dezvoltarea turismului in judet. Flutur spune ca nu mai este nevoie de aşa ceva şi anunta că Bucovina este deja a doua destinatie turistica a Romaniei

Un lucru e foarte clar: şi PDL si USL au ca tinte principale crearea de locuri de munca, agricultura şi turismul. Exact in aceasta ordine.

Ciudatenia rezidă in faptul că desi este la guvernare şi conduce tot ce poate in acest judet, PDL a fost până acum vioara a doua si nu a facut altceva decat sa replice şi să arate că are si el ceva idei.

Şi colac peste pupăza, Gheorghe Flutur a fost anuntat de „inventatorul” celebrei de acum Albă ca Zăpada din politica românească, Sebastian Lăzăroiu, că mai are o mare problemă care se numeşte UNPR şi care nu trebuie neglijată deloc.

Scena era montată, actorii îi ştim, regia şi scenariul deja se conturează. Să înceapă odată piesa!

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de