Saga candidatului PNL la Primaria Suceava


Intră acum și în grupul de

Cand scriu aceste rânduri, liderul judeţean al PNL Suceava, Alexandru Băişanu incearcă să îi convingă pe cei care conduc destinele partidului la Bucuresti, să îl desemneze candidatul PNL pentru Primăria Suceava pe Ilie Niţă. Ca să fie mai credibil, Sandu Băişanu a făcut şi o şedinţă de Birou Judeţean în care Ilie Niţă a câştigat lupta internă, având 8 voturi pentru, cu două mai multe faţă de fostul prefect interimar al judeţului, Ovidiu Doroftei.

De foarte multă vreme, la Suceava, candidatul PNL la Primăria Suceava, care va fi de fapt al USL pentru că PNL si PSD merg pe lista comune, este un mare mister.

In timp ce toată lumea se aştepta ca Sandu Băişanu să candideze la Primăria Suceava, în condiţiile in care omologul său de la PSD, Cătălin Nechifor şi-a asumat lupta directă cu Gheorghe Flutur pentru şefia Consiliului Judeţean, se pare că Băişanu fuge de o confruntare directă cu actualul primar PDL al municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu.

Cert este că toate întrebările adresate liderilor PNL referitoare la numele candidatului PNL s-au izbit până acum de un zid al refuzurilor de parcă acesta ar fi nu o viitoare persoană publică supusă analizei din cap până în picioare ci un monument al naturii.

Ultimele veşti despre candidatul PNL de săptămâna trecuta erau cel putin contradictorii. Unele surse îl dădeau ca posibil pe fostul prefect Ovidiu Doroftei (un apropriat a lui Baisanu) iar altele pe Ilie Niţă.

Nu ştiu dacă până acum Alexandru Băişanu a înţeles pentru care liberali trebuie „să tragă” el în această campanie şi dacă a ales sau nu între liberalii din PDL si cei din PNL.

Dar ştiu că pe logica oferită până acum de liderul judeţean al PNL Suceava un membru PDL care sa candideze din partea PNL la functia de primar al Sucevei sustinut de USL, tare ar fi bun. Numai că PDL încă nu se îndură să sacrifice pe nimeni la capitolul municipiul Suceava pentru că meciul împotriva lui Lungu e pierdut.

In rest, Sandu Băişanu face joc de gleznă şi se pregăteşte să candideze la alegerile parlamentare în colegiul unde crede că are cele mai mari şanse, colegiul care include oraşul Gura Humorului, unde primarul liberal Ursaciuc obtine multe voturi pentru PNL.

Aceasta intentie ar putea fi privită ca singura „aroganţă” făcută liderului PDL Gheorghe Flutur mai ales că Gura Humorului este orasul său. Iar Flutur a spus cu gura lui că un politician adevărat este confirmat la el acasă de voturile comunităţii din care provine.

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de