Merkel de Romania a plecat la atac!


Intră acum și în grupul de

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, cea pentru care se aruncau pe la Gura Humorului cu bulgări de zapada prin brazi ca să pară că e iarnă autentică și să se simtă bine în vizita sa la Suceava, candidează la șefia PDL.

Dintr-un anume punct de vedere, al omului care nu uită și nu iartă și care înțelege să fie un subordonat atent si loial cu șeful său (când acesta e Traian Băsescu), e de înțeles gestul fostului ministru.

PDL a avut extrem de mult de pierdut din cauza acestei femei în jurul căreia, realitatea guvernamentală în perioada 2008-2012 și foarte mult legendele false, au creat un adevărat mit al unei femei de fier, politician  autentic.

Doamna Udrea este o femeie puternică, însă e puternică nu pentru că ar avea niste calități deosebite, ci doar pentru că a știut de fiecare dată să se pună la adăpostul unui bărbat puternic si ambițios. Dacă aveți curiozitate vă puteți uita în istoricul politic al doamnei, care a trecut prin iatacurile PSD, PNL, PD si apoi PDL.

PDL are de făcut o mare alegere în această primăvară, și nu e vorba doar de liderul partidului. E vorba despre candidatul acestui partid la președinția României.

Privită dintr-o perspectivă ultra-modernistă, doamna Udrea se poate visa lider național și contracandidatul lui Crin Antonescu la președinția României. Până la urmă, și SUA are un președinte de culoare. Şi chiar la al doilea mandat.

Dar are dna Udrea suficientă inteligență, suficienți aliați și bani pentru a juca cu succes cartea unui președinte al României de gen feminin? Personal, cred că societatea românească nu e pregătită pentru președintele Elena Udrea și minunatele sale realizări de săli de sport în vârfurile munților și bazine de înot fără posibilitate de scugere a apei.

Pe de altă parte, dacă vă închipuiți vreun moment că cineva din PNL sau PSD, în caz că se rupe USL, mai crede în onestitatea și corectitudinea doamnei Udrea ca lider al unui partid important din opozitia românească, vă înșelați. Cu Elena Udrea (Cocoș/Băsescu) nu se poate face vreo alianță care să și țină. E ca și cum l-ai reînvia pe Traian Băsescu.

Iar partidele știu bine asta.

La ”urma-urmei”, sunt convins că PDL nu a ajuns la fundul căldării penibilului. MRU și ARD au fost doar tentative eșuate de penibil în politică. Cred că PDL poate mult mai mult. Și dacă nu o face acum atunci când? Și dacă nu tot cu un pion de-al lui Băsescu, atunci cu cine altul?

Vă întreb sincer: cu ce e mai bună Elena Udrea decât Vasile Blaga sau Gheorghe Flutur?

 

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de