ADIO, BĂSE!


Intră acum și în grupul de

Traian Băsescu a pierdut pentru prima dată în viața sa o luptă. Și a pierdut-o pe mâna unei femei, E.Udrea, cea cu care de foarte multe ori in timpul guvernelor BOC de la 1 la 4 i-a umilit pe PDL-isti sau pe contribuabili.

Și, ca orice politician care nu intelege că în viața asta mai sunt și momente în care trebuie să spui ”la revedere”, T.Băsescu a anunțat că își va lua jucăriile, mâna de pe PDL, și va pleca să își caute de un alt partid.

Pentru prima dată partidul acesta, care este făcătura peste noapte dintre PD si PL-D, o mixtură între o prea frumoasă socialistă și un prea mândru (și pe alocuri închipuit) liberal, a ales altceva decât a vrut Băsescu. Un lucru de altfel de neconceput pentru încă ocupantul scaunului de președinte al României.

Băsescu nu numai că a jucat un rol foarte important în campania Elenei Udre,a dar a uitat și de faptul că îl obligă legea să fie președintele tuturor și nu doar al PDL-istilor. De mult însă nu mai suntem sensibili la încălcările Constituției atunci când acestea sunt săvârșite de primul ”cetățean” al țării.

PDL, după re-desemnarea lui Blaga președinte, a ales în sfârșit să fie ceea ce trebuia să devină din toamna anului trecut, un partid de opozitie, atât la Traian Băsescu cât și la USL.

Le va fi greu PDL-istilor, mai ales celor pentru care ”ugerul” denumit generic bugetul statului era vital, însă democrat-liberalii pot redeveni, cu eforturi ce-i drept, un partid în care valorile de dreapta să primeze cu adevărat.

Asta foarte mulți din PDL vor trebui să învețe repede. Cum la fel de repede vor trebuie să reinvețe să comunice și să se țină de cuvânt. Adică să facă exact ce nu au făcut de când s-au înființat.

Traian Băsescu a spus, după ce Udrea a pierdut alegerile, un languros ”ADIO, PDL!”.

După cum arată sondajele de opinie și după câtă ură a semănat Băsescu atât în PDL cât și în români, înclin să cred că mai degrabă e vorba de ”Adio, Băsescu!”, un lucru pe care 7,4 milioane de români l-au cerut prin vot democratic și cred că îl vor mai face ori de câte ori va avea ocazia.

 

MIHAI CHIRA

P.S.: și în caz că va era dor de politicianul Băsescu, vă dau posibilitatea să revedeți, accesând linkul de mai jos, o mostră din genul de politică drag președintelui României.


Intră acum și în grupul de