Nechifor- nobil polonez, Sinescu-nobil muntean, Ursu-comandant al garzii, la Festivalul Medieval FOTO VIDEO


Intră acum și în grupul de

Festivitatea de deschidere a Festivalului Medieval din Cetatea Sucevei a avut în acest an o notă aparte şi i-a luat prin surprindere chiar pe organizatori.

Astfel, spre finalul ceremoniei, un grup de tineri costumaţi în oşteni din gardă a venit pe scenă şi a înmânat preşedintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor o pălărie de nobil polonez şi prefectului, Florin Sinescu una de nobil din Muntenia.

Totodată, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, care este şi organizatorul festivalului, a fost îmbrăcat cu o armură care avea însemnele de comandant al gărzii, el fiind cel care „răspunde cu capul” de modul în care se va desfăşura acest festival.

A VIII-a ediție a Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” a fost deschisă oficial sâmbătă după amiază, în curtea interioară a Cetății de Scaun.
Cuvântul de bun venit a fost adresat de Emil Ursu, directorul Muzeului Bucovinei, după care rând pe rând, cele 16 trupe și ordine cavalerești au salutat participarea la festival.
De asemenea, oficialitățile locale și județene prezente la manifestare au fost invitate să ia cuvântul. Președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor a ținut să precizeze că „spiritul lui Ștefan cel Mare dăinuie și acum în cetate”.
La deschiderea oficială au mai participat prefectul de Suceava, Florin Sinescu, viceprimarul Sucevei, Ovidiu Doroftei și senatorul Ovidiu Donțu.
Fiecare formaţiune şi ordin de cavaleri prezent la acest festival şi-a prezentat mesajul  şi a invitat sucevenii să vină în număr cât mai mare pentru a vedea toate manifestările din festival.
Simbolic, trei dintre aceştia, jucând rolul domnitorului Moldovei, al Poloniei şi Munteniei au semnat un pact de neagresiune şi de sprijin reciproc.

 


Intră acum și în grupul de