Sute de tineri au participat la ediția a XIX-a a Săptămânii Europene a Tineretului de la Suceava. La manifestări au participat și tineri din Ucraina și Republica Moldova, dar au venit la Suceava să urmărească acest proiect longeviv prefectul și președintele Raionului Ialoveni


Intră acum și în grupul de

Muzica ușoară, dansul sportiv, muzica populară, bluesul și muzica folk , discuțiile și jocurile interactive, s-au impletit armonios pe parcursul a patru zile de activități în perioada 03-06 mai 2018, concentrate în proiectul Fundației ”Ana” realizat  în asociere cu Municipiul Suceava și Consiliul Local Suceava “Săptămâna Europeană a Tineretului – Ediția a XIX-a 2018”, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Sursa citată arată că această manifestare a reunit sute de participanți care au avut ca scop identificarea unor noi posibilități de promovare a tineretului sucevean, a dialogului între generații, dar și recunoașterea celor care   s-au evidențiat în diferite activități destinate tineretului.

 

„Conferințele și trainingurile realizate în spații nonformale,  au beneficiat de o asistență record și au demonstrat că tinerii doresc să se implice direct în viața culturală a Municipiului Suceava,  iar  activitățile interactive realizate sub îndrumarea unor persoane cu experiență cum au fost trainerii Richard Simioniuc – ex președinte al Fundației de Tineret și Cristian Cuciureanu de la Asociația “Tineri de Succes”,  sunt preferate într-un top ad-hoc al propunerilor, din care au mai facut parte: patinoar acoperit, centru de îndrumare pentru orientare profesională,  activitate cultural  și sportivă  mai amplă”, se menționează în comunicat.

Mai mult, membri ai mai multor ONG-uri de și pentru tineret din Suceava,  Republica Moldova și Ucraina,  elevi și studenți de la diferite școli sucevene au dialogat cu reprezentanți ai generațiilor mai experimentate,  au adresat întrebari și au primit raspunsuri sincere și argumentate la problemele identificate.

De menționat este că au fost  răsplatite rezultatele deosebite ale unor tineri implicați în voluntariat, respectiv  Florina Elena Putrea,  Ștefan Macedon Gheorghiță , Mădălina Stanciu și  Ștefan Nemțoc.

În cadrul acțiunilor, foarte apreciate au fost prestațiile artistice ale tinerelor talente premiate de către organizatori la Gala Tinerelor Valori Sucevene: Diana Adascăliței cu trupa de dansatoare de la M Style Studio,  Radu Andonie,  Sandra Tudurache,  Magdalena Drăgoi,  Ana Maria Ciornei,  DJ Andi Voinea,  Trupa Icarus.

Dovada că muzica de calitate face casă bună cu tinerețea a fost entuziasmul cu care au fost aplaudate de către publicul format din elevi, studenți, părinți,  cadre didactice, reprezentanți ai administrației locale și ai presei sucevene, recitalurile artiștilor Walter Ghicolescu,  Dan Munteanu, Bobi Stroe  și Cornel Angelescu, iar un rezultat imediat îl reprezintă colaborarea între organizații sucevene și ucrainene într-un proiect transfrontalier multicultural, de promovare reciprocă, mai susține sursa citată.

 

De remarcat este că ecoul pozitiv al calității evenimentelor pentru tineret din Suceava a determinat participarea unei delegații din Republica Moldova din care au făcut parte doamna prefect al Raionului Ialoveni, Daniela Nedelciuc și domnul Lilian Carmanu fost primar al localității Mileștii Mici, actualmente  președinte al Consiliului Raional Ialoveni, care au dorit să cunoască direct activitățile dintr-un proiect atât de longeviv.

 

Lilian Carmanu a declarat, între altele:  ”Tinerii noștri se pregătesc și se perfecționează în România și trăim cu speranța că vor reveni în țară. Avem acum certitudinea că la Suceava sunt pe mâini bune. În aceste zile am avut ce învăța de la dumneavoastră și vă asigurăm că vom implementa proiecte de acest gen și la noi acasă ”.

“Viitorul sună bine la Suceava” a declarat îndragostit iremediabil de Suceava, Walter Ghicolescu, unul dintre cei mai apreciați interpreți de muzică folk,membru în Cenaclul Flacăra.

Partenerii proiectului “Săptămâna Europeană a Tineretului – Editia a XIX a 2018” au fost Asociația Juventus  și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de