„Aurul Dacilor”, expozitie cu obiecte de tezaur braconate


Intră acum și în grupul de

Complexul Muzeal „Bucovina” Suceava va găzdui în perioada 15-25 octombrie expoziţia „Aurul Dacilor”. Directorul CMB Suceava, Emil Ursu a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă că expoziţia va cuprinde peste 300 de piese de tezaur şi individuale de la muzeele din Bucureşti, Iaşi, Piatra Neamţ, Suceava, Deva şi Alba Iulia.

Acesta a precizat că expoziţia cu piese din tezaur necesită şi plata unei asigurări, valoarea expoziţiei fiind de 1,4 milioane de euro. „Trebuie să plătim o asigurare de 120 milioane de lei vechi, bani pe care nu-i avem în totalitate de aceea ne sprijinim pe sponsori şi le solicităm să ne ajute. Dacă nu avem bani, nu le putem aduce. Aceasta ar fi a 3-a expoziţie cu piese din tezaur pe care o organizăm anul acesta”, a arătat Emil Ursu.

Expoziţia va cuprinde 4 din cele 12 brăţări dacice, monede dacice, din aur şi din argint, bijuterii, sfeşnice, cupe, iar ca şi cantitate de material preţios, obiectele cântăresc 20 kg. Emil Ursu a spus că o parte importantă din piese au fost recuperate de la braconieri.

Şi de această dată transportul va fi asigurat de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava.

Deschiderea expoziţiei este programată pentru 15 octombrie, ora 12.


Intră acum și în grupul de