Copiii, vedetele acestui sfarsit de saptamana, la Iulius Mall Suceava


Intră acum și în grupul de

Copiii sunt răsfăţaţii acestei săptămâni la Iulius Mall Suceava. Pentru ei s-a pus în joc o excursie la Disneyland Paris, iar printre evenimentele care îi vizează se numără ateliere de creaţie, călătorii în lumea jocului, poveştilor şi basmelor, un concurs de dans modern şi un festival pentru prichindeii talentaţi.

De miercuri, 26 mai, şi până marţi, 1 iunie, copiii vor fi oaspeţi de seamă la „Târgul de-o şchioapă”, în Librăria Cărtureşti. Printre atracţiile târgului (programate de la 18, iar în weekend de la ora 12): călătorii printre jocurile copilăriei sau în fabuloasa lume a poveştilor, ateliere de creaţie de desen, origami şi colaj, lecturi de poveşti, şedinţe de face-painting şi demonstraţii de modelaj din baloane. Acest basm fără sfârşit, lumea copilăriei, este celebrat de Cărtureşti cu fiecare prilej alături de părinţi şi bunici. Pe 1 iunie, creaţiile micuţilor vor fi expuse, participanţii premiaţi, iar vizitatorii librăriei părtaşi la jocuri şi sesiuni de face-painting. În perioada „Târgului de-o şchioapă”, cartea pentru copii în limba română şi în engleză” are 10% reducere. Până atunci, sâmbătă, 29 mai, de la ora 17, adulţii sunt poftiţi să servească un meniu complet de copilărie savuroasă. Dacă eşti prichindel şi „Pofteşti poveşti? Hai la Cărtureşti!”.

Vineri, 27 mai, de la 8.30, la etajul Iulius Mall are loc faza judeţeană a festivalului-concurs de interpretare artistică „Voinicelul”. Inspectoratul Şcolar Suceava patronează impresionantul eveniment la care şi-au anunţat participarea circa 1000 de preşcolari. Etapa naţională va fi pe 18 iunie.

Sâmbătă, însă la ora 12, la KidsLand, Atelierul de Creaţie al Palatului Copiilor Suceava îi aşteaptă pe micuţi cu idei, culori şi artă! Tot Palatul Copiilor organizează în Iulius Mall, sub patronajul Inspectoratului Şcolar Suceava, un Concurs Judeţean de Dansuri Moderne. Pe scena amplasată lângă food court Almondo, de la ora 10, copiii din formaţii, cluburi şi şcoli de dans vor evolua, iar câştigătorii se vor califica pentru competiţii naţionale.

Teatrul „Puppet” face de pe acum repetiţii pentru ca duminică, 30 mai, de la ora 12, tot la KidsLand, marionetele să distreze prichindeii şi să le spună ultimele şi cele mai grozave aventuri ale personajelor preferate din basme şi poveşti populare.

Magazinul Diverta a pus în joc o excursie de vis pentru un copil şi părinţii acestuia în parcul de distracţii Disneyland Paris. Până pe 6 iunie, la cumpărături de minimum 100 lei (din care cel puţin un produs pentru cei mici), clienţii Diverta pot pleca din Iulius Mall direct la Paris.

Copiii, de această dată ceva mai mari, pot afla în Iulius Mall Suceava oferta educaţională 2010-2011 a tuturor liceelor din judeţ. Profilele, activităţile extracurriculare, cursurile opţionale, cadrele didactice, baza materială şi propriile modalităţi de predare-învăţare-evaluare vor fi aduse la cunoştinţa absolvenţilor de clasa a VIII-a care se înscriu în ciclul liceal. ”Târgul Ofertelor Educaţionale” este organizat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) şi Inspectoratul Şcolar Suceava şi se află la a XI-a ediţie.

Duminică, 30 mai, la food court, va fi vernisată o expoziţie-concurs de creaţie vestimentară, artă textilă, tapiserie şi marochinărie, intitulată „Visul unui Întreprinzător” şi organizată de Palatul Copiilor Suceava. Vernisajul va fi presărat cu momente artistice, muzică şi dans şi chiar parada modei, toate avându-i în prim-plan pe copii.

Până la sfârşitul lunii iunie, „Află-ţi greutatea ideală!” în Centrofarm. De luni până sâmbătă, între orele 16 şi 20, clienţii Iulius Mall Suceava află gratuit propriul Indice de Masă Corporală (indicatorul oficial de calcul a greutăţii ideale). Deoarece obezitatea este principala provocare a secolului, iar România ocupă un îngrijorător loc 3 la nivel european, Centrofarm va consilia gratuit persoanele interesate.

Până pe 15 iulie, în fiecare marţi şi joi, în Iulius Mall Suceava se joacă table. Clubul Sportiv „Nord Arena” în colaborare cu Direcţia pentru Sport Suceava, caută cei mai norocoşi şi buni strategi la table. Înscrierile se fac în zilele menţionate de la ora 16, iar zarurile se aruncă la Campionatul Judeţean de Table doar de la 17.


Intră acum și în grupul de