Admitere fara concurs la Facultatea de Constructii de Masini din Iasi pentru premiantii suceveni la Concursul de Matematica Aplicata (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Etapa naţională a Concursului Naţional de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici“, desfăşurat sub egida Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi a Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, a avut loc la Iaşi, în perioada 21-23 mai 2010.

Potrivit şefului IŞJ Suceava, Petru Carcalete, concursul, ajuns la cea de-a XIV-a ediţie, este adresat elevilor de liceu şi este împărţit pe 4 secţiuni, respectiv filieră teoretică, profil real, specializarea ştiinţe ale naturii; filieră tehnologică, profil servicii şi resurse naturale şi protecţia mediului; filieră tehnologică, profil tehnic; filieră teoretică, profil umanist, specializarea filologie ( clasele a IX-a şi a X-a ) şi specializarea ştiinţe sociale ( clasele a XI-a şi a XII-a ).
Concursul a fost susţinut de către participanţi în amfiteatrele Facultăţii de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ Iaşi.

„Conducerea facultăţii a hotărât ca elevii premiaţi la etapa finală a Concursului Naţional de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici“ să fie admişi, fără concurs, pe baza primirii unei bonificaţii de 2 puncte la media finală de admitere, la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial din Iaşi, dacă după absolvirea liceului ei vor opta pentru această facultate. De asemenea, pentru anul I de studiu, facultatea va acorda un număr de 16 burse profesionale studenţilor care, ca elevi, au fost premiaţi ai Concursului Naţional de Matematică Aplicată”, a declarat şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete în cadrul unei conferinţe de presă.

În urma etapei judeţene a concursului, care a avut loc pe data de 13 martie a.c., în aceeaşi zi cu etapa judeţeană a Olimpiadei Naţionale de Matematică, s-au calificat la etapa finală 18 elevi, de la importante colegii şi licee din judeţ: Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, Colegiul Tehnic Rădăuţi, Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuţi, Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei, Grupul Şcolar Nr.1 Câmpulung Moldovenesc şi Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret.

„Competiţia finală a fost extrem de dificilă deoarece în concurs au participat 600 de elevi din toate judeţele ţării, la unele secţiuni fiind înscrişi câte 90 de elevi. Acest lucru nu a oprit elevii suceveni să se poziţioneze în clasamentul general pe primele locuri, 14 dintre aceştia fiind premiaţi. S-au obţinut 1 premii I şi 13 menţiuni”, a subliniat şeful IŞJ Suceava.


Intră acum și în grupul de