Muzeul Bucovinei are agenda plina de activitati in 2011 (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Deşi bugetul este unul mic în anul 2011, agenda activităţilor propuse de Muzeul Bucovinei este una bogată. „Anul acesta, în primul rând, se va ţine cea de a 5-a ediţie a festivalului de Artă Medievală. Un festival care, zic eu este unul dintre cele mai importante evenimente care au loc în oraşul nostru. Un alt proiect important vizează fonduri transfrontaliere.

Discutând de proiecte importante, anul acesta am iniţiat „Conferinţele muzeului”, un proiect care îşi propune să aducă în faţa publicului sucevean personalităţi de marcă ale culturii locale, zonale şi naţionale”, a declarat directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu.

Acesta şi-a exprimat speranţa ca în acest an să intre în restaurare Casa Memorială Simion Florea Marian, un obiectiv important de arhitectură dar, în acelaşi timp un obiectiv ce găzduieşte cele mai importante fonduri documentare-memoriale din judeţul Suceava.

„Continuă restaurarea laboratorului zonal de restaurare, şi sper că în acest an intră şi Cetatea de Scaun a Sucevei într-o restaurare efectivă. Acest proiect este de 14,2 milioane de euro, bani ce vor fi folosiţi în mod principal pentru stabilizarea versantului şi restul pentru Cetate. Acolo, marea problemă este versantul de aceea stabilizarea este chestiunea cea mai importantă ce trebuie realizată”, a arătat Emil Ursu.

Tot ca proiecte pentru anul acesta, Muzeul Bucovinei doreşte ca în colaborare cu Muzeul Brukenthal Sibiu să realizeze o expoziţie „Reflecţii din istoria francmasoneriei româneşti”, una de arme din colecţia muzeului sibian, acesta având „cea mai importantă colecţie de arme medievale şi moderne din România”.

O altă expoziţie pe care doreşte să o realizeze conducerea muzeului bucovinean este dedicată pictorului Nicolae Grigorescu, fiind purtate deja discuţii pe această temă cu Muzeul Memorial din Ploieşti.

„Încă suntem în discuţii şi sperăm să reuşim o expoziţie Nicolae Vermont, ce ar putea fi deschisă cu ocazia proiectului Paştele în Bucovina”, a spus directorul Muzeului Bucovinei”

Şi subprefectul de Suceava, Angela Zarojanu, a remarcat strădania directorului Muzeului Bucovinei: „Domnul Ursu mereu ne surprinde cu câte o acţiune la Muzeu.”


Intră acum și în grupul de