Studenţii suceveni aproape că au lipsit de la mitingul organizat de colegii lor basarabeni


Intră acum și în grupul de

În ciuda declaraţiilor date în presă, studenţii români care urmează cursurile Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava au fost prezenţi în număr foarte mic la mitingul organizat miercuri seară, începând cu orele 18:00, de Grupul de Iniţiativă a Românilor din Basarabia. Acţiunea s-a desfăşurat cu scopul de a susţine tinerii din Republica Moldova, care protestează rezultatul alegerilor şi instaurarea Partidului Comunist la Guvernare.

Reprezentantul Organizaţiilor Studenţeşti în cadrul Senatului Universităţii sucevene, Florin Grădinaru, a declarat pentru NewsBucovina.ro că a făcut apel către toţi liderii organizaţiilor studenţeşti şi a solicitat persoanelor din cadrul fiecărei organizaţii să fie prezenţi la acest miting de susţinere. “Cred că studenţii suceveni au fost suficient de informaţi în legătură cu acest miting şi regret că reacţia lor nu a fost în conformitate cu aşteptările colegilor noştri basarabeni. Eu am fost prezent la manifestare, unde mi-am văzut şi câţiva colegi, membri ai unor organizaţii studenţeşti”, a arătat Florin Grădinaru.

Pe de altă parte, liderul Grupului de Iniţiativă a Românilor din Basarabia, Petru Ciolpan, a motivat lipsa studenţilor români de la miting declarând că probabil aceştia nu au fost informaţi în timp util în legătură cu această acţiune. El a precizat că se bucură că studenţii şi elevii basarabeni s-au adunat în număr foarte mare pe esplanada Casei de Cultură, pentru a-şi susţine concetăţenii.


Intră acum și în grupul de